MF Wimbledon 2022 DSC09867

Nederlandse meisjes strijden tijdens Junior Billie Jean King Cup Finals om wereldtitel

In november vinden sinds jaar en dag de laatste rondes van de landentoernooien plaats. We kennen natuurlijk de Billie Jean King Cup Finals voor vrouwen en de Davis Cup Finals waar de Nederlandse mannen vanaf 22 november in Malaga hopelijk furore gaan maken.

De eerste week van deze maand staat echter in het teken van de Junior Billie Jean King Cup Finals, waar de Nederlandse meisjes van 16 jaar of jonger in actie komen.

Op de Megasaray Tennis Academy in Antalya strijden 16 jongens- en 16 meisjes teams om de wereldtitel. Het Nederlandse team onder leiding van Ralph Kok bestaat uit Rose Marie Nijkamp, Joy de Zeeuw en Britt du Pree.

De beste junioren tot en met 16 jaar van ons land hopen in de voetsporen te treden van Iga Swiatek, Coco Gauf en Marketa Vondrousova, die respectievelijk met Polen, Amerika en Tsjechië in hun tienerjaren het hoogste podium van de Junior Billie Jean King Cup Finals beklommen.

Nederland deed 14 keer eerder mee aan de finaleronde van het landentoernooi. In 1990 wisten Petra Kamstra en Linda Niemantsverdriet in Rotterdam de titel te pakken. In 2003 waren het Michaëlla Krajicek, Bibiane Schoofs en Lisanne Balk die namens Oranje in Duitsland de wereldtitel veroverden.

Dit jaar is Tsjechië de titelverdediger. Andere landen die naast Nederland deelnemen zijn:
Argentinië
Australië
Chili
Colombia
Tsjechië
Egypte
Duitsland
Japan
Mexico
Servië
Spanje
Thailand
Tunesië
Turkije
Amerika

Meer informatie over de Junior Billie Jean King Cup Finals vind je hier.