MicrosoftTeams image (1)

Haarhuis met hetzelfde team naar Davis Cup Finals in Malaga

Paul Haarhuis, captain van het TeamNL Davis Cupteam heeft vandaag het team voor de knock-out fase van de Davis Cup Finals bekend gemaakt. Hij kiest voor dezelfde spelers als in Glasgow, namelijk Botic van de Zandschulp (ATP-34), Tallon Griekspoor (ATP-68), Tim van Rijthoven (ATP-113), Wesley Koolhof (ATP dubbel-3) en Matwé Middelkoop (ATP dubbel-25). De Final 8 worden gespeeld in Palacio de Deportes Martin Carpena in Malaga, waar Nederland op dinsdag 22 november de kwartfinale speelt tegen Australië.

Captain Paul Haarhuis is blij dat de spelers zich beschikbaar stellen: 'Super dat ik met hetzelfde team naar de laatste acht van de Finals kan afreizen. In Glasgow hebben we laten zien dat we heel goed meedoen op het hoogste mondiale tennisniveau door als groepswinnaar uit de poulefase te komen. Nu staat ons met Australië een nieuwe uitdaging te wachten. Ze hebben een goed gevarieerd team met twee spelers in de top-30 en goede dubbelspelers. Op de wereldranglijst staan ze drie plekken boven ons op nummer 11. Gelukkig hebben wij ook een compleet en sterk team dus ik verwacht een spannende strijd. We hopen dat er net zoals in Glasgow veel Oranjefans aanwezig zullen zijn in Malaga. De support van het publiek geeft het team net dat extra steuntje in de rug, wat het verschil kan maken. Ik heb er het volste vertrouwen in dat we mooie en spannende wedstrijden gaan zien en kijk er naar uit'.

Tickets voor wedstrijden van TeamNL in de Davis Cup Finals zijn verkrijgbaar via de KNLTB op https://toptennis.tennis.nl/davis-cup-finals-2022/

Davis Cup by Rakuten

Tijdens de groepsfase van de Davis Cup Finals in september in Glasgow werd Nederland poulewinnaar door de winst op Kazachstan, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten en plaatste zich daarmee voor de Final 8 in Malaga. Nederland trapt de week in Malaga af met de kwartfinale tegen Australië, het team dat tweede werd in de poulefase net achter Duitsland.

De overige kwartfinales zijn:

  1. Woensdag 23 november: Kroatië - Spanje
  2. Donderdag 24 november: Italië - USA
  3. Donderdag 24 november: Duitsland - Canada

Als Nederland de kwartfinale wint spelen ze op vrijdag 25 november de halve finale tegen de winnaar van Kroatië - Spanje. Op zondag 27 november wordt de finale gespeeld. Per ontmoeting worden er 2 enkelspelen en 1 dubbelspel gespeeld.

Voor meer informatie over tickets voor de Davis Cup Finals in Malaga, klik hier.