Lizzy de Greef (1)

De Greef door ITF onderscheiden als beste junior

De Internationale Tennis Federatie (ITF) heeft Lizzy de Greef onderscheiden als ITF Wheelchair Tennis Junior Girl of the Year 2022. Het is de tweede keer in drie jaar tijd dat de rolstoeltennisster deze uitverkiezing toekomt.

In een statement laat de ITF weten dat de 18-jarige De Greef wordt geprezen om haar betrokkenheid, sportiviteit en uitmuntende resultaten het afgelopen jaar.

De speelster uit Alphen aan den Rijn is voor het tweede jaar op rij de nummer één van de wereld bij de junioren. Daarnaast wist ze zich bij de senioren meer dan veertig plaatsen op te werken naar de 21ste positie. Dit jaar won ze drie titels, waaronder één in de ITF Future Series.

De ITF erkent ook haar betrokkenheid en belangrijke bijdrage aan gemeenschapsprojecten door het geven van rolstoeltennisclinics.

Daarnaast promoot De Greef de activiteiten van de Esther Vergeer Foundation en in het bijzonder het project ‘Join the club’. Hierdoor is ze een voorbeeld voor andere sporters en een ambassadeur voor het rolstoeltennis.