Y4A0629

Vrancken Peeters runner-up Amjoy Cup; veel landgenoten in dubbelfinales

De eerste editie van de ITF World Tennis Tour Eindhoven kende met Maileen Nuudi en Juan Bautista Otegui internationale winnaars in het enkelspel. De Estse en Argentijn namen de Amjoy Cup mee naar huis.

Nuudi wist zich in de eindstrijd van het vrouwenenkelspel te ontdoen van Anouck Vrancken Peeters. Het derde reekshoofd was de Nederlandse met 6-3 7-5 de baas. In de halve finale had Vrancken Peeters nog weten af te rekenen met topseed Merel Hoedt.

De titel in het dubbelspel ging net aan de neus van Lian en Demi Tran voorbij. De Rotterdamse zusjes moesten met 4-6 7-5 11-9 de eindzege aan Patricija Paukstyte en Lala Petretic laten.

Bautista Otegui had drie sets nodig om in de finale Arthur Reymond van zich af te slaan. De nummer twee van de plaatsing won met 6-1 4-6 6-4 van zijn Franse tegenstander, die in de halve finale Max Houkes wist te verslaan.

De titelstrijd in het mannendubbelspel werd een compleet Nederlandse aangelegenheid. Michiel de Krom en Ryan Nijboer waren daarin de betere van Thijmen Loof en Fons van Sambeek. Het werd 6-4 6-1 voor het als eerste geplaatste team.