HK211217 1235

Schijnwerper op nieuwe ITF World Tennis Tour Eindhoven

In Eindhoven wordt dit jaar voor het eerst een ITF World Tennis Tour evenement gehouden. In de Lichtstad strijden van 15 tot en met 21 augustus zowel vrouwen als mannen om een prijzenpot van 15.000 dollar.

De ITF World Tennis Tour is een belangrijke schakel voor profspelers die dromen van de top100. Na eerder al gelijksoortige toernooien in Alkmaar en Den Haag te hebben gehad, staat de Amjoy Cup op de banen van ELTV Eindhoven komende week in de schijnwerpers.

Voor flink veel landgenoten een mooie aangelegenheid om in eigen land punten voor de wereldranglijst te verdienen.

In het vrouwentoernooi komen onder anderen Merel Hoedt, Jasmijn Gimbrere, Stephanie Visscher, Demi Tran, Lian Tran en Anouk Koevermans in actie. Deze speelsters staan op het moment tussen plaats 450 en 900 op de wereldranglijst.

De deelnemerslijst van de mannen wordt door Max Houkes, Alec Deckers, Deney Wasserman, Sidane Pontjodikromo, Michiel de Krom en Ryan Nijboer oranje gekleurd. Zij bivakkeren allen tussen plaats 600 en 900.

Via de kwalificaties op 14 en 15 augustus kunnen meer landgenoten zich plaatsen voor het hoofdschema.

De toegang tot het toernooi is gratis.

Klik hier voor meer informatie over het vrouwentoernooi.

Klik hier voor meer informatie over het mannentoernooi.