HK211215 0782

Houkes maakt goede sier met winst ITF-toernooi Oldenzaal

Max Houkes heeft voor eigen publiek de Sier ITF World Tennis Tour Oldenzaal op zijn naam geschreven. De 22-jarige speler uit Emmen rekende in de finale af met de Duitser Jeremy Jahn. Het werd 7-6(3) 6-2 voor de Nederlander.

Houkes was als vijfde geplaatst bij het ITF-toernooi met een totale prijzenpot van 25.000 dollar. Door zijn eindzege op het park van OLTC Ready steeg hij 61 plaatsen op de wereldranglijst naar plek 463.

De winst in het dubbelspel was voor de finale al duidelijk dat het naar een Nederlands duo ging. Het werd uiteindelijk Michiel de Krom en Ryan Nijboer. Zij wonnen de eindstrijd met 6-1 5-7 10-6 van Brian Bozemoj en Jarno Jans.

Het vrouwenenkelspel werd gewonnen door Leyre Romero Gormaz. Het tweede reekshoofd uit Spanje was met 6-4 7-6(2) te sterk voor de als eerste geplaatste Ekaterina Makarova.

De dubbelspeltitel werd een prooi voor Jacqueline Cabaj Awad en Caijsa Wilda Henneman. Het Zweedse duo versloeg de Nederlandse speelsters Rikke de Koning en Marente Sijbesma met 6-1 6-3.

Visscher wint in Duitsland
Stephanie Visscher heeft haar eerste proftitel in Duitsland gewonnen.

In Wanfercee-Baulet schreef ze het 15.000 dollar ITF-toernooi op haar naam. In de eindstrijd versloeg ze Amelie van Impe uit Belgiƫ met 6-1 6-4.