HK220211 0977

Grotere schema’s op US Open voor rolstoeltennissers

Sinds dit jaar worden er meer rolstoeltennissers toegelaten tot de US Open. De schema’s zijn groter en er is voor het eerst ook een jeugdtoernooi. Nederland is zoals gebruikelijk de laatste jaren bij de Grand Slamtoernooien goed vertegenwoordigd. Zo ook in New York.

De naam van Diede de Groot prijkt helemaal bovenaan het schema van het vrouwenenkelspel. De nummer één van de wereld en winnares van de laatste vier edities start haar nieuwe titeljacht tegen Lucy Shuker.

In de bovenste helft van het schema van 16 bevindt zich ook Aniek van Koot. De winnares van 2013 is in de openingsronde gekoppeld aan Dana Matthewson.

Jiske Griffioen is onderin geposteerd en treft de als vierde geplaatste Zhenzhen Zhu uit China.

Bekijk hier het speelschema van het vrouwenenkelspel.

Ruben Spaargaren, Tom Egberink en Maikel Scheffers zijn de Nederlandse troeven in het mannenenkelspel.

Egberink en Scheffers zouden elkaar in de tweede ronde kunnen treffen. Dan moet Egberink wel zien af te rekenen met thuisspeler Casey Ratzlaff en Scheffers met tweede reekshoofd Alfie Hewett.

De Amerikaan Jason Keatseangsilp is de tegenstander van Spaargaren.

Bekijk hier het speelschema van het mannenenkelspel.

Niels Vink en Sam Schröder zijn de grote namen in het onderdeel Quad. Vink was vorig jaar finalist en is dit jaar de topseed. De Canadees Robert Shaw treft hij in de eerste ronde.

Schöder staat als tweede genoteerd in het schema. De US Openwinnaar van 2020 neemt het als eerste op tegen Heath Davidson uit Australië.

Bekijk hier het speelschema van de Quads.

De loting voor het juniorentoernooi moet nog plaatsvinden.

Meer informatie, uitslagen en planning vind je hier.