WhatsApp Image 2021 08 07 at 12.47.37 (4)

Topjeugd aan de slag op Nationale Junioren Kampioenschappen

De jongste talenten van Nederland zijn inmiddels in Hilversum hevig aan het strijden om de nationale titels tot en met 12 en 14 jaar. Vanaf maandag 1 augustus is het Tulip Tennis Center het decor voor de leeftijdsklasse tot en met 16 en 18 jaar.

Abel Forger was vorig jaar runner-up in de leeftijdscategorie tot en met 16 jaar, maar behoort nu tot de favorieten tot en met 18 jaar. Forger wordt onder anderen uitgedaagd door Kyvan Rietkerk, Pepijn Bastiaansen, Luke Chi Man Tollenaar en Jasper Visker.

In het meisjestoernooi is Isis van de Broek de grote favoriete voor de eindzege. Van de Broek die vorige maand in actie kwam op Wimbledon doet voor het eerst mee in de oudste leeftijdsklasse. Vorig jaar was ze de beste tot en met 16 jaar door in de finale te winnen van Annelin Bakker. Ook Bakker heeft de stap naar de volgende leeftijdscategorie gemaakt.

Andere namen die kans maken op de nationale titel tot en met 18 jaar zijn onder anderen Sarah van Emst, Anouk Koevermans, Marente Sijbesma, Sophie Schouten en finaliste van vorig jaar Florentine Dekkers.

Bij de jongens tot en met 16 jaar behoort Thijs Boogaard tot de grote favorieten. Boogaard werd onlangs Europees Kampioen tot 14 jaar in zowel enkel- als dubbelspel.

Mees Röttgering werd vorig jaar nationaal kampioen in de klasse tot en met 14 jaar door in de finale te winnen van Boogaard, maar gaat nu de strijd aan in de oudere leeftijdscategorie.

Nummer één op de ranglijst tot en met 16 jaar Lukas Gruben is ook van de partij. Nummer twee Hidde Schoenmakers en nummer drie Sverre Bakker doen ook een gooi naar de eindzege.

Joy de Zeeuw is het eerste reekshoofd bij de meisjes tot en met 16 jaar. Zij wordt op de voet gevolgd door Rose Marie Nijkamp, die onlangs op Wimbledon de dubbelspeltitel won. Winnares tot en met 14 jaar Britt du Pree mag het dit seizoen in een klasse hoger proberen. Charlotte Pikkaart, Jinte de Boer en Dilara Okur zijn andere outsiders voor de titel.

De loting is maandag om 18.00 uur. Een dag later worden vanaf 09.30 uur de eerste rondepartijen ingepland.

Meer informatie, planning en uitslagen vind je hier.

De toegang tot het Tulip Tennis Center is gratis.

Klik hier voor de routebeschrijving.