HK220525 0553

Titelprolongatie Griekspoor bij Van Mossel Kia Dutch Open

De Van Mossel Kia Dutch Open heeft opnieuw een Nederlandse winnaar gekregen. Tallon Griekspoor prolongeerde zijn titel door in de finale met 6-1 6-2 af te rekenen met Roberto Carballes Baena.

De eindstrijd in Amersfoort ging tussen de nummer één en twee van de plaatsingslijst, waarbij Griekspoor met zijn 47ste plek op de wereldranglijst het deelnemersveld aanvoerde. Zijn Spaanse tegenstander is terug te vinden op de 81ste plaats.

In hun tweede ontmoeting (één keer winst Griekspoor in drie sets) nam Griekspoor direct het initiatief door de eerste opslagbeurt van de 29-jarige Carballes Baena af te snoepen en een 3-0 voorsprong te pakken.

Een opvolgende break bleef de speler uit Tenerife bespaard, omdat Griekspoor een 00-40 voorsprong niet benutte. Bij de stand 4-1 lukte het met behulp van de netband wel en maakte de Noord-Hollander de openingsset na een half uur spelen op eigen service uit: 6-1

Het tweede bedrijf ging tot 2-2 gelijk op. Vanaf dat moment voerde Griekspoor de druk op en liep uit naar 5-2 waarna hij voor de titel mocht gaan serveren. Net als al zijn voorgaande opslagbeurten kwam hij niet in de problemen en sleepte de set met 6-2 en daarmee de partij binnen.

Door zijn eerste toernooizege van het jaar stijgt de 26-jarige Griekspoor vier plaatsen op de wereldranglijst naar nummer 43. Nog nooit eerder stond hij zo hoog.

Komende week komt Griekspoor in actie bij het ATP 500-toernooi van Hamburg. Holger Rune uit Denemarken is zijn tegenstander in de eerste ronde.

Dubbelspel
Het dubbelspel kende ook Nederlandse winnaars. Robin Haase en Sem Verbeek eiste de eindzege op.

Op zaterdag was het als tweede geplaatste duo in de finale te sterk voor Miquel Angel Reyes-Varela en Nicolas Barrientos. Haase en Verbeek versloegen het Mexicaans/Colombiaanse koppel met 6-4 3-6 10-7.