T.C. Roomburg decor voor RE/MAX Open Leidse Kampioenschappen

De RE/MAX Open Leidse Kampioenschappen wordt al sinds 1955 op het park van T.C. Roomburg georganiseerd. Dat maakt dat dit nationale evenement behoort tot de oudste NRT-toernooien van Nederland.

Grote namen als Tom Okker, Betty Stöve, Michiel Schapers, Manon Bollegraf, en Mark Koevermans prijken op de lijst met oud-winnaars. Vorig jaar gingen de enkelspeltitels naar Merel Hoedt en Lodewijk Weststrate.

In het vrouwenenkelspel komt er dit jaar een nieuwe winnares. Hoedt is namelijk niet aanwezig in Leiden om haar titel te verdedigen. Gabriella Mujan voert met haar 21ste plek op de KNLTB-ranglijst het speelschema van het NRT**** aan.

Shura Poppe (#25), Marente Sijbesma (#28) en Melissa Boyden (#29) zijn de andere speelsters in de top30.

Weststrate zal met hand en tand proberen zijn toernooizege van vorig jaar een goed gevolg te geven. De titelverdediger is bij de 66ste editie van het toernooi als vierde geplaatst.

Guy den Heijer (#11) is de topseed in het mannenenkelspel. De winnaar in 2019 wordt op de voet gevolgd door Daniel de Jonge (#13) en oud-winnaar Niels Lootsma (#16).

Het hoofdtoernooi bestaat uit 32 spelers en start woensdag 20 juli. Maandag en dinsdag wordt het kwalificatietoernooi gehouden.

Meer informatie, planning en uitslagen vind je hier.

Toegang tot T.C. Roomburg is gratis.

Het adres is Kanaalweg 60 in Leiden. Klik hier voor een routebeschrijving.