HK210710 399

Lemoine maakt favorietenrol waar; Bozemoj verrast bij Boekweit/Olie NRT****

Een gesmeerd optreden van Quirine Lemoine bij het Boekweit/Olie NRT****. De nummer één van de plaatsingslijst pakte met overmacht de titel in het vrouwenenkelspel. Bij de mannen verraste Brian Bozemoj met de eindzege in het enkelspel.

Onlangs speelde Lemoine bij de Amstelveen Women’s Open haar laatste internationale toernooi uit haar loopbaan. De dertigjarige speelster uit Woerden bereikte de halve finale van het ITF-toernooi in Amstelveen en nam die goede vorm mee naar Hoorn.

Onderweg naar de titel stond Lemoine in totaal slechts negen games af. Ook in de finale kon de als zevende geplaatste Dilara Okur niet veel tegenstand bieden. Lemoine denderde met 6-1 6-1 naar de zege.

Samen met Joy de Zeeuw legde Lemoine ook beslag op de dubbelspeltitel. In de finale rekende het duo met 7-6 6-1 af met tweede reekshoofden Danique Havermans en Sanne Schalekamp.

De eindzege in het mannenenkelspel ging verrassend naar Brian Bozemoj. De ongeplaatste speler van LTC Leeuwenbergh sloeg zich op zijn route naar de finale onder anderen langs de nummer vier (Thorsten Sollie), nummer vijf (Roland Stuurman) en nummer twee (Dax Donders) van de plaatsing.

In de titelstrijd bond Bozemoj topseed Lodewijk Weststrate aan zijn zegekar. Via 7-6 3-6 6-3 sloeg hij zich naar de eindzege.

De broers Jarno en Sander Jans sloegen toe in het mannendubbelspel. Het als eerste geplaatste koppel rekende in de finale met 6-3 6-3 af met Bart de Gier en Dax Donders.

Bekijk hier alle uitslagen van het Boekweit/Olie NRT****.