HK210805 372

Koevermans en Jans winnen RE/MAX Open Leidse Kampioenschappen met glans

Anouk Koevermans en Jarno Jans zijn de kampioenen van de 66ste editie van RE/MAX Open Leidse Kampioenschappen. Het NRT**** werd gespeeld op de banen van T.C. Roomburg.

De finale in het vrouwenenkelspel werd een duel der wildcards. Zowel Koevermans als mede-finaliste Sevil Yuldasheva werd met een wildcard toegevoegd aan het hoofdschema.

De als eerste geplaatste Koevermans kende in de eindstrijd geen genade voor het vierde reekshoofd. De topseed gunde Yuldasheva slechts één game en racete met 6-0 6-1 naar de toernooizege.

De titel in het dubbelspel werd een prooi voor Rikke de Koning en Marente Sijbesma. Het als derde geplaatste duo was in de eindstrijd met 6-0 1-6 6-2 te sterk voor Dewi Dijkman en Gabrielle Mujan.

Mannen
Bij de mannen ging Jarno Jans er met de enkelspeltitel vandoor. De nummer vijf van de plaatsing rekende in de finale af met Thorsten Sollie.

Jans kwam terug van een set achterstand om in een spannende beslissende set te winnen van het vierde reekshoofd: 1-6 6-1 7-5.

De eindzege in het dubbelspel werd opgeëist door Zachary Eisinga en Daniel de Jonge. De nummers vier van de plaatsingslijst versloegen de één plek hoger ingeschaalde Dax Donders en Guy den Heijer met 6-3 7-6(7).

Klik hier voor alle uitslagen van de RE/MAX Open Leidse Kampioenschappen.