Sophie Ray

Jongste talenten als eerste in actie op Nationale Junioren Kampioenschappen

Ze staan nog maar aan het begin van Five steps to the Top. De talenten in de jongste categorieën, die van 25 tot en met 31 juli in actie komen tijdens de Nationale Junioren Kampioenschappen in Hilversum.

De spelers tot en met 12 en 14 jaar meten onderling hun krachten op het Tulip Tennis Center, waarna de oudere leeftijden een week later hun opwachting maken.

Bij de allerjongsten voert Stan Put het deelnemersveld bij de jongens aan. De speler van T.V. Bavel en nummer één van Nederland wordt op de voet gevolgd door Mats Jutte, Rafael Gabriël en Joris van Linde. De gehele top10 bij de jongens is in Hilversum aanwezig.

Het meisjestoernooi tot en met 12 jaar heeft met Emma Sanchez de ranglijstaanvoerder in huis. De speelster van TV De Hout heeft Floor van Haaster, Farah Janssen en Stéphanie Blaauwwijk op haar hielen zitten.

In de leeftijdsklasse tot en met 14 jaar staan de kampioenen van vorig jaar in een jongere leeftijdscategorie op de lijst met favorieten.

Bij de jongens is dat Wouter van Hillegersberg. De speler van Z.T.C. Shot zal voor nieuw succes wel moeten zien af te rekenen met onder anderen Levi Veldhuis, Raúl Clarijs en Pim de Graaff.

Bij de meisjes is Sophie Ray regerend kampioene tot en met 12 jaar. In de één stap oudere categorie heeft de speelster van Tennisclub Maasniel concurrentie van onder anderen Fleur de Bresser, Mila Jepkes, Mia Woo en Annesien van Mierlo.

Maandag 25 juli wordt er nog een kwalificatietoernooi gehouden voor vier plekken in het hoofdschema, dat in totaal uit 32 namen bestaat.

De loting is maandag om 16.00 uur. Een dag later worden vanaf 09.30 uur de eerste rondepartijen ingepland.

Meer informatie, planning en uitslagen vind je hier.

De toegang tot het Tulip Tennis Center is gratis.

Klik hier voor de routebeschrijving.