DSC08102

Favorieten maken status waar op Nationale Junioren Kampioenschappen

De winnaars van de Nationale Junioren Kampioenschappen in de leeftijdsklassen tot en met 12 en 14 jaar leverden geen verrassende namen op. Alle toernooifavorieten bereikten op het Tulip Tennis Center in Hilversum de eindstrijd. Alleen in het meisjesenkelspel tot en met 14 jaar ging de titel niet naar de topfavoriet.

Bij de jongens tot en met 12 jaar was Stan Put de grote man. Het eerste reekshoofd rekende in de eindstrijd af met Mats Jutte. Hij versloeg de nummer twee van de plaatsingslijst overtuigend met 6-2 6-2.

De finaledag werd nog mooier voor Put. Samen met Joris van Linde legde hij ook beslag op de dubbeltitel. Ten koste van opnieuw Jutte en Rogier Verbeet won het als eerste geplaatste koppel de eindstrijd met 7-5 6-2.

Farah Janssen pakte zowel in het enkel- als dubbelspel tot en met 12 jaar de eindzege. In het enkelspel liet de topseed Emma Sanchez met 6-2 6-1 kansloos. De titelstrijd in het dubbelspel leverde meer spanning op. Samen met Floor van Haaster versloeg Janssen het duo Van Dongen/Sanchez met 4-6 6-0 10-7.

In de categorie tot en met 14 jaar versloeg eerste reekshoofd Joris Clermonts de nummer zeven van de plaatsing Luca Cringus met 6-0 7-5. Clermonts greep samen met Levi Veldhuis ook de titel in het dubbelspel door met 6-1 6-2 te winnen van Raul Clarijs en Finn Stoter.

De als tweede geplaatste Sophie Ray sloeg zich in de titelstrijd van het meisjes enkelspel langs Mia Woo. De als tweede ingeschaalde Ray was met 6-3 6-4 te sterk voor de topfavoriete.

De titel in het dubbelspel werd een prooi voor Lisanne Bunnig en Luna Dekker. Het als derde geplaatste duo sloeg zich in de finale tegen Fleur de Bresser en Annesien van Mierlo met 6-2 7-5 naar de eindzege.

Van 1 t/m 7 augustus strijden de spelers tot en met 16 en 18 jaar om de nationale juniorentitels.

Uitslagen
JE12 Stan Put – Mats Jutte 6-2 6-2
JD12 Put/Van Linde – Jutte/Verbeet 7-5 6-2
ME12 Farah Janssen – Emma Sanchez 6-2 6-1
MD12 Janssen/Van Haaster – Van den Dongen/Sanchez 4-6 6-0 10-7

JE14 Joris Clermonts – Luca Cringus 6-0 7-5
JD14 Clermonts/Veldhuis – Clarijs/Stoter 6-1 6-2
ME14 Sophie Ray – Mia Woo 6-3 6-4
MD14 Bunnig/Dekker – De Bresser/Van Mierlo 6-2 7-5