HK220522 294

Derde Van Mossel Kia Dutch Open kent sterk deelnemersveld

Komt er een nieuwe Nederlandse finale bij de Van Mossel Kia Dutch Open?

Het zou zomaar kunnen, want Tallon Griekspoor, Jesper de Jong, Jelle Sels, Robin Haase, Deney Wasserman en Max Houkes zijn onze landgenoten in het hoofdschema van het challengertoernooi dat van 10 tot en met 17 juli wordt gehouden in Amersfoort.

Vorig jaar won Griekspoor in totaal maar liefst acht challengertitels. Een record. Eén daarvan was de Van Mossel Kia Dutch Open waar hij in de eindstrijd Botic van de Zandschulp het nakijken liet.

Dit jaar is de nummer 53 van de wereld weer van de partij. Griekspoor speelt namelijk graag in eigen land en op gravel.

De concurrentie is met nog drie top100-spelers echter moordend. De Spanjaarden Roberto Carballes Baena (ATP-87), Bernabe Zapata Miralles (ATP-90) en Carlos Taberner (ATP-97) zijn de kapers op de kust.

De Jong en Sels zijn op basis van hun ranking ook toegelaten tot het derde ATP-toernooi (na het ABN AMRO Open en Libéma Open) van Nederland. Haase, Houkes en Wasserman hebben van toernooidirecteur Tom Nijssen een wildcard ontvangen.

Mats Moraing, de Duitse winnaar van de eerste editie op de banen van ALTA in 2019, is ook van de partij evenals de opkomende Belg Zizou Bergs.

Er wordt gestreden om tachtig punten voor de wereldranglijst. De prijzenpot is gevuld met ruim 45.000 euro.

Een mooi initiatief dit jaar is dat de organisatie vanuit haar maatschappelijk betrokken ondernemerschap Swim to Fight Cancer ondersteunt. Dit is een landelijk evenement waar deelnemers en sponsoren zich inzetten om donaties op te halen voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie.

De loting voor het hoofdtoernooi is zondag 10 juli. Op deze dag start ook het kwalificatietoernooi.

Meer informatie, uitslagen en planning vind je hier.

Kaartverkoop vind je hier.