Diede de Groot trofee (1)

De Groot oppermachtig naar vierde titel op heilige gras van Wimbledon

Diede de Groot heeft met succes haar titel op Wimbledon verdedigt. In de eindstrijd tegen Yui Kamiji kwam ze, net als in haar vorige wedstrijden, niet in de problemen. In twee sets was ze klaar met de Japanse: 6-4 6-2.

Onderweg naar haar vierde eindzege op Wimbledon verloor De Groot slechts negen games. In vijf kwartier besliste de heerser in het vrouwen rolstoeltennis de eindstrijd.

De Groot bevestigde haar status als absolute nummer één van de wereld nog maar eens. Net als in 2017, 2018 en 2021 was ze de beste op het heilige gras in Londen.

Door haar overwinning schroefde de 25-jarige speelster uit Woerden haar totaal aantal Grand Slamtitels op naar 15. De Australian Open, US Open en Wimbledon heeft De Groot vier keer gewonnen. Roland Garros staat ‘slechts’ drie keer op haar palmares.

Dubbelspel
Aan de zijde van Aniek van Koot kwam De Groot op zondag ook nog in actie in de dubbelspelfinale. Kamiji was opnieuw de tegenstandster. Zij vormde een duo met de Amerikaanse Dana Mathewson en nam revanche.

Kamiji en Matthewson wonnen het dubbelspel met 6-1 7-5. Kamiji prolongeerde daarmee haar dubbelspeltitel. Voor Matthewson was het haar eerste Grand Slamzege in enkel- of dubbelspel.