WhatsApp Image 2022 06 09 at 1.29.36 PM

Van Rijthoven: ‘Beleef het beste jaar uit mijn profloopbaan’

De droomweek van Tim van Rijthoven in Rosmalen duurt voort. Na zijn sensationele zege op nummer 14 van de wereld Taylor Fritz bond hij in de kwartfinale Hugo Gaston met 7-6(2) 6-4 aan de zegekar.

‘Gras tennis ligt mij over het algemeen wel. Ik heb een goede service. Speel aanvallend en redelijk goed naar voren. Ik wist dus wel dat ik bij tegenstanders schade zou kunnen aanrichten, maar dat het zoveel zou zijn had ik eerlijk gezegd niet verwacht.’

‘Na mijn overwinning gisteren op Fritz werd mij regelmatig de vraag gesteld of ik extra druk voel voor de volgende ronde. Natuurlijk is er druk, maar ik ben nog steeds de zware underdog elke wedstrijd. Ik moet vooral met plezier de baan opgaan, mijn best doen en met mijn eigen spel bezig zijn.’

Vorig jaar werkte Van Rijthoven met Paul Haarhuis, die namens de KNLTB was aangewezen hem te begeleiden. Vanaf dit seizoen is Igor Sijsling de coach van de 25-jarige Brabander. ‘Toen Paul aangaf minder te willen gaan doen kwam bij mij direct de naam van Igor naar boven. We zijn dit jaar begonnen en tot nu beleef ik het beste jaar uit mijn profloopbaan.’

De band met Libéma Open gaat voor de 25-jarige Van Rijthoven ver terug. ‘Als klein kind liep ik hier al met veel plezier rond, omdat mijn moeder werkte in één van de stands. Ik was altijd bezig met van alles op en rond het toernooi. Ik kom hier dus eigenlijk mijn hele leven al.’

Van Rijthoven bereikt dag na dag een nieuwe mijlpaal en mag zaterdag spelen voor een finaleplek tegen Karen Khachanov of Felix Auger-Aliassime.