Wie Speelt Waar Van Amerikaans Voorspel Tot Hoofdact 4

Sels opnieuw runner-up bij ITF-toernooi in Den Haag; Szabanin wint vrouwentoernooi

Voor de vierde keer vond op Sportcentrum De Rhijenhof het Tennis Point ITF The Hague plaats. Bij drie edities speelde Jelle Sels de eindstrijd. Alleen in 2018 ging hij er met de hoofdprijs vandoor. Net als in 2021 moest hij dit jaar genoegen nemen met een tweede plaats.

In de finale van het met 25.000 dollar gedoteerde internationale toernooi ging Daniel Rincon er met de titel in het mannenenkelspel vandoor. De Spanjaard was in drie sets te sterk voor Sels:7-6(6) 4-6 6-1. Vorige week was Rincon ook al de beste bij de ITF World Tennis Tour Alkmaar.

De eindzege in het mannendubbelspel werd een prooi voor Marcelo Zorman da Silva en Orlando Ruz. Het als eerste geplaatste Braziliaanse koppel versloeg in een spannende finale Akira Santillan en James Frawley met 7-6(5) 2-6 11-9.

Vrouwen
Natalia Szabanin eiste de titel in het vrouwenenkelspel op. De 18-jarige Italiaanse rekende in de finale af met Magali Kempen. Ze versloeg de Belgische met 7-6(3) 6-4.

De finale van het vrouwendubbelspel werd een compleet Nederlandse aangelegenheid. Isabelle Haverlag en Jasmijn Gimbrere namen het daarin op tegen Bente Spee en Nikki Redelijk, die met een wildcard werden toegelaten tot het hoofdschema.

Het als tweede geplaatste duo Haverlag/Gimbrere was uiteindelijk met 6-2 6-4 te sterk.

Maandag 4 juli start het volgende ITF-toernooi in ons land. Op het NTC vindt de hele week de Amstelveen Women’s Open plaats.