Rus 1 (1)

Rus: ‘Zij maakte het mij heel lastig’

Het is Arantxa Rus niet gelukt om zich naar de tweede ronde op Wimbledon te slaan. Qualifier Catherine Harrison was haar met 6-1 6-4 de baas.

De laatste jaren zat het Rus niet mee met de loting op de Grand Slamtoernooien. Keer op keer stond ze in een vroeg stadium tegen een topper, als Maria Sakkari of Serena Williams. Ditmaal leek het lot haar lot op papier beter gezind.

Ze trof immers in de persoon van Harrison een 28-jarige debutant en de nummer 262 van de wereld. Echter heeft de Amerikaanse, die zowel aan forehand- als backhandzijde dubbelhandig slaat, een spel dat goed op gras uit de verf komt. Ze verloor dan ook geen enkele set in het kwalificatietoernooi.

‘Gras is niet mijn favoriete ondergrond en haar spel past wel goed op gras. Ze speelt aan beide kanten dubbelhandig en gebruikt de slice veel.’

Rus had wat huiswerk te doen, want Harrison was een onbekende voor haar. ‘Ik had haar nooit live zien spelen, maar heb natuurlijk vooraf wel wat video’s bekeken. Qua ranking kan je misschien een goede loting hebben, maar op gras ligt het er ook aan wat voor type speelster je treft. Zij maakte het mij in ieder geval heel lastig.’

Na haar nederlaag in het enkelspel is Rus nog niet klaar op Wimbledon, maar kijkt ze ook al vooruit naar de periode na het grasseizoen. ‘Nu alle focus op de dubbel (samen met Viktoria Kucmova, red.) en daarna keer ik terug op gravel en speel ik drie WTA-toernooien.’