Lesley 1

Pattinama-Kerkhove: ‘Geen tijd om zenuwachtig te worden’

Het kan verkeren. Het ene moment zit je als uitgeschakelde qualifier op de tribune te kijken naar Arantxa Rus en niet veel later sta je op dezelfde baan te winnen in de eerste ronde op Wimbledon. Het overkwam dinsdagochtend Lesley Pattinama-Kerkhove. Ze versloeg Sonay Kartal met 6-4 3-6 6-1.

‘Ik wist dat ik de eerstvolgende in de rij was, mocht er iemand geblesseerd afhaken. Gisteren was al een heel lange dag en was ik tot in de avond op de club aan het wachten. Vanmorgen was ik er alweer vroeg en kreeg ik geen signalen dat er uitval zou zijn. Eerlijk gezegd dacht ik dat het er niet meer in zou zitten, maar een half uur voordat ik toch de baan op mocht kreeg ik een appje van de supervisor.’

In de laatste kwalificatieronde verloor Pattinama-Kerkhove van Christina McHale, maar door de afzegging van Danka Kovinic werd de Zeeuwse als lucky loser opgeroepen om te spelen tegen de Britse Kartal.

‘Ik had ingespeeld en ging kijken naar de partij van Arantxa. Terwijl ik daar zat kreeg ik het bericht dat ik moest spelen. Vanaf dat moment had ik nog maar een half uurtje om mijzelf klaar te maken. Gelukkig had ik al gegeten. Het was warming-up doen en de baan op.’

Kartal werd zelf met een wildcard toegelaten tot Wimbledon en maakte haar debuut. Pattinama-Kerkhove deed voor de derde keer mee en bereikte vorig jaar ook de tweede ronde.

‘In maart van dit jaar had ik twee keer tegen Kartal gespeeld en verloren. Omdat er weinig voorbereidingstijd was op deze nieuwe ontmoeting was er geen tijd om zenuwachtig te worden. Er was vooral blijdschap dat ik mocht spelen.’

In de volgende ronde staat niemand minder dan Iga Swiatek aan de andere kant van het net. Dat betekent een ontmoeting met de nummer één van de wereld, die haar laatste verliespartij in februari noteerde. De teller van haar onafgebroken winstreeks staat inmiddels op 36.

‘Eerlijk gezegd wist ik voor mijn partij helemaal niet waar ik in het schema was geplaatst. Na mijn wedstrijd hoorde ik dat Iga Swiatek mijn volgende tegenstandster is. Ik ben blij dat ik in de tweede ronde zit en heb tegen haar niets te verliezen. Ik kijk er naar uit om in een groot stadion te spelen. Al zal dat ook wel spannend zijn. Ik ga er in ieder geval open en aanvallend in.’