Aniek van Koot (1)

Nederlands treffen in rolstoeltoernooi Wimbledon

Traditioneel komen in de tweede week van Wimbledon de rolstoeltennissers in actie. De loting voor het vrouwenenkelspel koppelde Jiske Griffioen en Aniek van Koot aan elkaar. Diede de Groot treft Dana Mathewson.

Van Koot won de Wimbledontitel in 2019 en was daarvoor twee keer runner-up. Griffioen was in 2016 de beste op het Londense gras. Beide ervaren speelsters weten dus wat winnen is op deze voor de rollers zware ondergrond.

Nummer één van de wereld De Groot reikte al vier keer tot de eindstrijd. In 2017, 2018 en 2021 ging ze er ook met de titel vandoor. De 25-jarige speelster uit Woerden opent haar nieuwe titeljacht tegen Mathewson. De Amerikaanse is de huidige nummer negen van de wereld.

In het dubbelspel nemen De Groot en Van Koot het samen op tegen het duo Griffioen/Ohtani.

Bij de mannen moet Tom Egberink direct flink aan de bak. De Nederlands kampioen vindt de als eerste geplaatste Japanner Shingo Kunieda tegenover zich. Opvallend genoeg won de mondiale nummer één alle Grand Slamtoernooien meerdere keren met uitzondering van Wimbledon.

Samen met de Belg Joachim Gerard dubbelt de speler uit Hardenberg tegen het als eerste geplaatste team Hewett/Reed.

Quads
Niels Vink is de topseed in het onderdeel Quad. Hij neemt het in de openingsronde op tegen de Braziliaanse wildcardspeler Ymanitu Silva. Tweede reekshoofd Sam Schröder ontmoet Koji Sugeno uit Japan.

Als dubbelduo komen Schröder en Vink in actie tegen Heath Davidson en Silva.

Meer informatie, uitslagen en planning vind je hier.

Alle wedstrijden zijn live te volgen via de Eurosport Player.