WhatsApp Image 2022 06 05 at 7.29.24 PM

Leimonias FDJ Advocaten voor 23ste keer landskampioen Kia Eredivisie Gemengd

In Zandvoort heeft Leimonias FDJ Advocaten voor de 23ste keer het kampioenschap in de Kia Eredivisie Gemengd gewonnen. In de finale van de play-offs was de Haagse club met 4-0 te sterk voor Schoonderbeek Bouw ALTA.

Leimonias FDJ Advocaten eindigde na de reguliere competitie op de derde plaats. In de halve finale van de play-offs, die op het park van TC Zandvoort werden gehouden, rekende het af met titelverdediger Naaldwijk. Schoonderbeek Bouw ALTA plaatste zich via het thuisspelende Lexence Zandvoort voor de eindstrijd.

De finaledag begon met een heldere lucht en een stralende zon. Marie Benoit en Valentyna Ivakhnenko gingen de baan op voor Leimonias FDJ Advocaten en wonnen beiden hun single in drie sets. Benoit rekende met 3-6 6-4 7-5 af met Renata Zarazua. Ivakhnenko sloeg zich met 3-6 6-3 6-3 langs Indy de Vroome.

Halverwege de enkelspelen van de mannen werd het spel in verband met de regen stilgelegd. Javier Barranco Cosano leidde op dat moment met 6-4 3-2 tegen Deny Wasserman. Ryan Nijboer had de openingsset met 6-2 van Alban Meuffels gewonnen.

Aangezien er geen uitzicht was op een droge periode werd besloten de strijd om het landskampioenschap voort te zetten in de hal van Arnolduspark in Hoofddorp.

Barranco Cosano moest even wennen aan de veranderde omstandigheden en zag Wasserman de tweede set met 6-3 winnen. In de beslissende set zette hij met 6-2 koers richting het kampioenschap door Leimonias FDJ Advocaten op een 3-0 voorsprong te zetten.

Nijboer moest ook de tweede set afstaan aan Meuffels, maar verzekerde uiteindelijk de winst met 6-1 in de derde set. Na het beslissende punt kwamen de oranje geklede Leimonias spelers de baan op en juichte het meegereisde publiek van Leimonias FDJ Advocaten luidkeels mee. Coach Mark Paul Burgersdijk had in zijn speech een dankwoordje klaar voor zijn team, het bestuur van Leimonias, de tegenstanders Schoonderbeek Bouw ALTA en de organisatie van de play-offs.

Leimonias FDJ Advocaten werd voor het eerst in 1932 de beste van Nederland. De laatste keer was in 2017. Door het landskampioenschap worden de play-offs volgend jaar op het park van Leimonias georganiseerd.

De heren van Leimonias FDJ Advocaten spelen volgende week ook voor het landskampioenschap tijdens de play-offs van de Kia Eredivisie Heren.