DSC06546

Koolhof en Skupski pakken dubbeltitel Libéma Open

Na de zege van Tim van Rijthoven ook Nederlands succes op Libéma Open in het mannendubbelspel. Wesley Koolhof en Neal Skupski kwamen terug van een set achterstand om de titel in de wacht te slepen: 4-6 7-5 10-6.

Koolhof en zijn Britse partner, pas sinds dit jaar bij elkaar, stonden voor de zevende keer in een finale en hebben gezamenlijk al vijf titels in de wacht gesleept. Voor Koolhof was het overigens de tweede keer dat hij in de eindstrijd stond op het Brabantse gras. Ook bij de vorige editie schopte hij het tot finalezondag, destijds aan de zijde van Marcus Daniell.

Het successeizoen van het Nederlands/Britste duo vertaalt zich ook naar de jaarranglijst. Geen team behaalde meer punten dit seizoen dan zij. In Rosmalen was het koppel als tweede geplaatst achter Nicolas Mahut en Pierre-Hugues Herbert. Verliezend finalisten Ebden en Purcell stonden op de vierde plek van de plaatsingslijst in Rosmalen dit jaar.