WhatsApp Image 2022 06 07 at 12.37.30 PM

Griekspoor: ‘Het goede gevoel was er niet’

Tallon Griekspoor is in de tweede ronde van Wimbledon uitgeschakeld. Carlos Alcaraz was in straight sets te sterk: 6-4 7-6(0) 6-3. ‘Het goede gevoel was er niet.’

Na afloop was Griekspoor hard voor zichzelf. ‘Ik heb een slechte wedstrijd gespeeld. Mijn service was ondermaats. In de rally ging het ook moeizaam. Al vond ik Alcaraz ook niet geweldig spelen, maar op de juiste momenten deed hij de goede dingen.’

Griekspoor won geen set, toch had hij niet het idee dat hij helemaal kansloos was. ‘Misschien verwachtte ik teveel van mijzelf en wilde ik het te goed doen. Voor de buitenwereld zag het er misschien nog wel goed uit, maar voor mijn gevoel kon elke bal twee meter uitvliegen vandaag.’

De 19-jarige Alcaraz is ondanks zijn jonge leeftijd al opgeklommen naar de mondiale topvijf en gaat volgens de Nederlandse nummer twee heel veel Grand Slamtoernooien winnnen. ‘Zijn houding op de baan is ongelooflijk. Hij doet er echt alles aan om het zo goed mogelijk te doen ondanks dat hij misschien niet goed speelde. De positiviteit die hij uitstraalt is ongelooflijk knap. Als ik mij niet lekker voel dan heb ik er soms moeite mee om dat te doen. Ik doe er wel alles aan om beter te spelen, maar uit dat dan misschien te weinig naar de tegenstander toe. Daar kan ik een voorbeeld aan nemen.’

Op Wimbledon rest nu alleen nog het dubbelspel samen met Oscar Otte. Daarna kijkt Griekspoor uit naar een paar dagen vakantie. ‘Ik heb nog geen vakantie gehad dit jaar. Maar er komen nog veel toernooiweken aan op gravel waar ik ook erg naar uit kijk. Daarna volgt een lange trip naar Amerika.’

Voor dat het zover is komt Griekspoor ook nog in Amersfoort in actie. Van 11 tot en met 17 juli is hij present om zijn titel bij de Dutch Open te verdedigen. ‘Ik ben niet veel thuis dus dan is het prettig om in Nederland te kunnen spelen.’