Eredivisie 5

Verrassende finale Kia Eredivisie Gemengd

De finale van de Kia Gemengd Eredivisie gaat zondag in Zandvoort tussen Leimonias FDJ Advocaten en Schoonderbeek Bouw ALTA. De nummer drie en vier na de reguliere speelrondes plaatsten zich verrassend.

In het hol van de leeuw wist Schoonderbeek Bouw ALTA Lexence Zandvoort op set gemiddelde te verslaan. De einduitslag was 3-3, maar omdat Alban Meuffels in zijn enkelspel een set afsnoepte van Zandvoortspeler Scott Griekspoor mag de formatie uit Amersfoort op de finaledag de reis terug naar de kustplaats maken. Daarvoor had Renata Zarazua in straight sets gewonnen van Arianne Hartono. Danielle Harmsen won het tweede enkelspel namens de thuisclub in twee sets van Nina Kruijer. Deney Wasserman was Yannick Mertens zonder setverlies de baas, waarna beide dubbels onderling in drie sets werden verdeeld en Schoonderbeek Bouw ALTA zich plaatste voor de eindstrijd.

Er komt dit jaar een nieuwe kampioen, want Leimonias FDJ Advocaten wist zich in de andere halve finale te ontdoen van Naaldwijk. De club uit Den Haag was de regerend landskampioen met 4-2 de baas.

Na de vrouwenenkelspelen was de stand nog in evenwicht. Namens Naaldwijk won Eva Vedder van Marie Benoit. Valentyna Ivakhnenko versloeg Sarah Gronert.

Beide mannenenkelspelen vielen in drie sets de kant op van Leimonias FDJ Advocaten. Javier Barranco Cosano en Ryan Nijboer zorgden voor de 3-1 tussenstand.

Het vrouwendubbelspel werd een prooi voor het Naaldwijkse duo Krajicek/Vedder, waarna het mannendubbelspel pas in een matchtiebreak werd beslist. Nijboer en Barranco Cosano waren net iets koelbloediger dan Jelle Sels en David Pel.

De finale tussen Schoonderbeek Bouw ALTA en Leimonias FDJ Advocaten start zondag om 12.00 uur. De toegang tot het tennispark in Zandvoort is gratis.