Diede de Groot en Aniek van Koot high five

Rolstoeltennissers beginnen aan Roland Garros

De tweede week van Roland Garros is aangebroken en dat betekent dat ook de spelers en speelsters van het rolstoeltennis hun opwachting maken.

Diede de Groot pakte de titel in 2019 en vorig jaar. De nummer één van de wereld start haar jacht op nieuw succes in Parijs tegen de winnares van het duel tussen Angelica Bernal uit Colombia en de Franse wildcardspeelster Emmanuelle Morch.

Aniek van Koot weet ook nog niet wie in de kwartfinale haar tegenstandster is. Na een bye speelt ze of tegen Dana Mathewson of Macarena Cabrillana.

Jiske Griffioen neemt het in de eerste ronde op tegen Lucy Shuker uit Groot-Britannië.

In het dubbelspel staan De Groot en Van Koot al in de halve finale. Griffioen vormt een duo met Bernal en speelt in de openingsronde tegen het koppel Cabrillana/Morch.

Tom Egberink is de enige Nederlandse man in het enkelspel. Hij neemt het op tegen de Spanjaard Daniel Caverzaschi. In het dubbelspel heeft Egberink de Belg Joachim Gerard aan zijn zijde. Samen spelen zij tegen het duo Fernandez/Kunieda.

In het onderdeel quads is Niels Vink de topseed. Hij neemt het op tegen de Brit Andy Lapthorne. Tweede reekshoofd Sam Schröder treft Donald Ramphadi uit Zuid-Afrika.

In het dubbelspel spelen Schröder en Vink samen tegen Ramphadi en Koji Sugendo.

Meer informatie, uitslagen en planning vind je hier.

Alle wedstrijden zijn live te volgen via de Eurosport Player.