HK210601 223

Nederlands treffen in dubbelspel Roland Garros

Dat Nederlanders goed presteren in het dubbelspel is bekend. Ook dit jaar starten op Roland Garros veel landgenoten in het mannen- en vrouwendubbelspel. Een overzicht.

In het dubbelschema dat uit 64 koppels bestaat springt er één partij direct in het oog. Maar liefst drie Nederlanders delen in de openingsronde de baan wanneer Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor het samen opnemen tegen Wesley Koolhof en zijn Britse partner Neal Skupski.

Het is de eerste keer dat Van de Zandschulp en Griekspoor een duo vormen op een Grand Slamtoernooi. Koolhof en Skupski zijn in Parijs als zesde geplaatst en behoren tot de groep met titelfavorieten. Het Nederlands/Britse duo werkt dit jaar voor het eerst samen, maar won in de eerste vijf maanden wel al vier toernooien. Koolhof en Skupski leidden dan ook de jaarranglijst voor dubbelteams.

Jean-Julien Rojer is samen met Marcelo Arevalo het als 12de ingeschaalde koppel. Zij treffen in de eerste ronde Hans Hach Verdugo en Philipp Oswald. Laatstgenoemde was de partner van Matwé Middelkoop, maar die speelt nu met Rohan Bopanna.

Middelkoop en zijn Indische partner zijn als 16de geplaatst en nemen het in de eerste ronde op tegen het Franse wildcardkoppel Gueymard Wayenburg/Van Assche.

Een Frans wildcardduo treffen ook Robin Haase en Raven Klaasen. De Hagenaar en zijn Zuid-Afrikaanse partner spelen hun eerste partij tegen Hugo Gaston en Gilles Simon.

Bekijk hier het complete speelschema.

In het vrouwendubbel zien we twee Nederlandse namen: Demi Schuurs en Arantxa Rus.

Schuurs komt samen met Desirae Krawczyk de baan op tegen Nuria Parrizas Diaz en Katarzyna Piter. Schuurs en haar Amerikaanse partner wonnen dit jaar het grote WTA-toernooi van Stuttgart en zijn op Roland Garros als vijfde geplaatst.

Rus heeft Mayar Sherif uit Egypte aan haar zijde. Het duo speelt in de eerste ronde tegen Madison Brengle en Arina Rodionova.

Bekijk hier het complete speelschema.

Het mannendubbelspel start dinsdag 24 mei. De vrouwen beginnen een dag later met dubbelen.

Meer informatie is hier te vinden.

Alle wedstrijden zijn live te volgen via de Eurosport Player.