HK210912 120

Naaldwijk aan kop na openingsweekend Kia Eredivisie Gemengd

De Kia Eredivisie Gemengd is dit weekend gestart met een speelronde op zaterdag en zondag. Grote winnaar was Naaldwijk. De Zuid-Hollandse club won het kampioenschap vorig najaar en zette in deze voorjaarseditie direct de toon.

Op de openingsdag was Naaldwijk op bezoek bij Rapiditas met 5-1 te sterk voor de Nijmeegse formatie. Alle singles en het damesdubbel werden in straight sets gewonnen. Alleen het herendubbel werd in drie sets verloren.

Ook op zondag wist zowel Eva Vedder als Jelle Sels - dit keer op bezoek bij Baarn Lead Healthcare - het enkelspel te winnen. Gijs Brouwer sloot zich bij de bezoekers aan, nadat hij op zaterdag de finale van het challengertoernooi in Tunis speelde. Hij won zijn enkelspel overtuigend. Opnieuw was het herendubbel de achilleshiel voor de Naaldwijkers. Ditmaal waren David Pel en Arko Zoutendijk niet opgewassen tegen Sander Arends en Elqin Khoebal. Desalniettemin was de 5-1 winst overtuigend.

Donderdag is Naaldwijk vrij, maar zaterdag wacht een thuiswedstrijd tegen Leimonias FDJ Advocaten.

Leimonias FDJ Advocaten opende net als Naaldwijk zaterdag met een 5-1 overwinning. De Haagse club was thuis te sterk voor Schoonderbeek Bouw ALTA.

Zondag ontving Leimonias FDJ Advocaten Lexence Zandvoort. Marie Benoit bleef in haar enkelspel het hele weekend ongeslagen door na Renata Zarazua ook in drie sets te winnen van Lesley Pattinama-Kerkhove. Javier Barranco Cosano verving Mats Moriang en won het tweede herenenkelspel van Yannick Mertens. Echter bleef het op de tweede speeldag bij deze twee punten voor Leimonias FDJ Advocaten, waardoor het met in totaal zeven punten de derde plaats bezet.

Lexence Zandvoort wist na de 5-1 uitzege bij Baarn Lead Healthcare met 4-2 te winnen van Leimonias FDJ Advocaten. Het verschil werd in de dubbels gemaakt. De nog ongeslagen Arianne Hartono won zowel op zaterdag als zondag haar single en dubbel met Quirine Lemoine. Jesper de Jong volgde op zondag het goede voorbeeld. Hij versloeg Zizou Bergs en was samen met Yannick Mertens ook te sterk voor het koppel Barranco Cosano/Van der Linden.

Bekijk hier alle uitslagen van speelronde 1 en 2.

Stand na speelronde 2.

Naaldwijk 10 punten
Lexence Zandvoort 9 punten
Leimonias FDJ Advocaten 7 punten
Schoonderbeek Bouw ALTA 6 punten
Baarn Lead Healthcare 2 punten
Rapiditas 1 punt
Berkenrode 1 punt

Programma speelronde 3
donderdag 26 mei

Berkenrode – Leimonias FDJ Advocaten
Schoonderbeek Bouw ALTA – Lexence Zandvoort
Baarn Lead Healthcare - Rapiditas