Thiemo De Bakker

Maximale zege houdt Lewabo Huisman Groep kans op play-offs levend

Lewabo Huisman Groep is dit jaar gastheer van de play-offs in de Kia Eredivisie Heren. Maar het kan zo maar zijn dat het eerste team van de club verstek moet laten gaan. Met nog één speelronde te gaan staat de club uit Beneden Leeuwen ondanks de maximale zege op een vijfde plaats.

Lewabo Huisman Groep – MET Hotel Badhoevedorp 6-0
De ervaren Lewabo Lions Igor Sijsling, Stefan Wauters en Vincent van den Honert werden geassisteerd door de jonge Thijs Boogaard. En hoe. Boogaard gunde Steffan van Weldam zelfs geen enkele game, terwijl Sijsling twee spannende sets nodig had om Ole Bredschneijder van zich af te schudden en Wauters drie sets speelde tegen Twan van Zijl. Van den Honert kende geen moeite met Miko Wasserman.

Na de winst in alle singels stoomde de thuisploeg door naar de maximale zege door ook de dubbels winnend af te sluiten. Door de zes punten stijgt Lewabo Huisman Groep ten koste van Muller Bouw de Pettelaer een plaatsje naar de vijfde stek. MET Hotel Badhoevedorp kan degradatie niet meer ontlopen.

Inquisit consulting Heerhugowaard – Muller Bouw de Pettelaer 5-1
Op bezoek bij Inquisit consulting Heerhugowaard beleefde Muller Bouw de Pettelaer geen goede middag. Slechts één puntje hielden de bezoekers uit Brabant over aan het treffen met de Noord-Hollanders.

Namens de thuisclub boekten Martijn Kerssens, Teun Rozenberg, Bart de Gier en Dax Donders winst in het enkelspel door respectievelijk te winnen van Ivar Krans, Gijs Akkermans, Rik Muller en Jesse Timmermans.

Alleen het tweede dubbelspel leverde voor Muller Bouw de Pettelaer een punt op. Muller en Timmermans waren te sterk voor Rozenberg en Jake Mak. Het andere dubbel tussen Donders/De Gier en Akkermans/Jong werd een prooi voor Inquisit consulting Heerhugowaard, waardoor de eindstand op 5-1 werd gezet.

Nieuwerkerk – Leimonias FDJ Advocaten 4-2
Nieuwerkerk boekte een belangrijke overwinning op concurrent Leimonias FDJ Advocaten. Het verschil werd in de dubbels gemaakt.

Na de enkelspelen was de stand in evenwicht. Stephan Fransen en Jeroen Camfferman wonnen namens Nieuwerkerk. Fransen met 7-5 in de derde set van Yannick Ebbinghaus en Camferman in straight sets van Jeroen Benard.

Zachary Eisinga deed namens de bezoekers uit Den Haag iets terug door overtuigend te winnen van Nick van der Meer. Eerste heer Max Houkes bracht de tussenstand op 2-2 door af te rekenen met Guy den Heijer.

Fransen en Camfferman waren samen ook te sterk voor het duo Houkes/Benard. Den Heijer en Van der Meer wonnen de matchtiebreak van Eisinga en Ebbinghaus en zorgden zodoende voor de 4-2 winst. Nieuwerkerk klom daardoor naar de tweede plaats op de ranglijst.

Life & Finance Spijkenisse – Sportverlichting.com Suthwalda 4-2
Op bezoek bij Life & Finance Spijkenisse leed regerend landskampioen Sportverlichting.com Suthwalda zijn eerste nederlaag.

Thuisspeler Boy Vergeer versloeg Erik Dallinga en teamgenoot Thorsten Sollie zag Boy Westerhof in de derde set opgeven. Namens de bezoekers uit Drenthe wonnen Jasper Smit en Miliaan Niesten hun singles in de derde set. Smit versloeg Matthew Pierot en Niesten rekende af met Glenn Smits.

Beide dubbels vielen de kant op van Life & Finance Spijkenisse, waardoor de 4-2 thuiszege kon worden gevierd. Life & Finance Spijkenisse klom daarmee naar de derde plaats en kan de play-offs bijna niet meer ontgaan. Koploper Sportverlichting.com Suthwalda is al zeker van plaatsing.

Bekijk hier alle uitslagen van speeldag 6.

Stand na speelronde 6
Sportverlchting.com Suthwalda 26 punten
Nieuwerkerk 22 punten
Life & Finance Spijkenisse 22 punten
Leimonias FDJ Advocaten 21 punten
Lewabo Huisman Groep 18 punt
Inquisit consulting Heerhugowaard 15 punt
Muller Bouw de Pettelaer 15 punten
MET Hotel Badhoevedorp 5 punten

Speeldag 7 zondag 29 mei
Sportverlichting.com Suthwalda – MET Hotel Badhoevedorp
Lewabo Huisman Groep – Life & Finance Spijkenisse
Leimonias FDJ Advocaten – Muller Bouw de Pettelaer
Inquisit consulting Heerhugowaard – Nieuwerkerk