Whatsapp Image 2021 09 14 At 01.28.32

Koolhof wint met Skupski Masters 1000-titel Madrid

Het dubbelspel van het grote ATP-toernooi in Madrid is gewonnen door Wesley Koolhof en Neal Skupski. In de finale waren ze met 6-7(4) 6-4 10-5 te sterk voor Robert Farah en Juan Sebastian Cabal.

De samenwerking tussen Koolhof en Skupski leverde tot nu toe dit jaar maar liefst vier toernooizeges in zes finales op.

De titel van de Mutua Madrid Open is verreweg de grootste. Na eerder bij het Masters 1000-toernooi van Miami naast de hoofdprijs te hebben gegrepen was het in de Spaanse hoofdstad bij een soortgelijk evenement wel raak.

In de eerste set schoten Farah en Cabal uit de startblokken, maar Koolhof en zijn Britse partner maakten een 4-2 achterstand goed. De tiebreak die volgde ging naar de Colombianen. In het tweede bedrijf waren het Koolhof en Skupski die een 4-2 voorsprong namen. De 32-jarige leeftijdsgenoten behielden die voorsprong en pakten de set met 6-4.

In de matchtiebreak liepen Koolhof en Skupski in rap tempo naar een 8-1 en 9-2 voorsprong. Drie wedstrijdpunten werden onbenut, maar op het vierde was het raak: 10-5.

Volgende week komen Koolhof en Skupski in Rome in actie. In de Italiaanse hoofdstad zijn ze als zevende geplaatst en treffen Jean-Julien Rojer en Marcelo Arevalo in de openingsronde.