HK200801 0327 (1)

De Jong: ‘Ik ga in vorm naar Parijs’

Jesper de Jong klimt op de wereldranglijst. De 21-jarige Hoofddorper behoort inmiddels al enige tijd bij de beste tweehonderd spelers van de wereld. Deze positie geeft hem de kans zich via de kwalificaties te plaatsen voor een Grand Slamtoernooi. Bij de US Open en Australian Open lukte het nog niet, maar op zijn geliefde gravel in Parijs heeft hij vanaf 16 mei een nieuwe kans. ‘Hier werk je jarenlang voor en ik kijk er dan ook enorm naar uit.’

Hard werken doet De Jong op het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen. Samen met Tim van Rijthoven, die ook in de kwalificaties van Roland Garros in actie gaat komen, bereidde hij zich voor op het grootste graveltoernooi ter wereld. ‘Als jonge jongen ging ik altijd met mijn vader naar Roland Garros. We vertrokken heel vroeg en reden dan in de avond weer naar huis. Later speelde ik zelf mee in het juniorentoernooi.’

Als mondiale nummer 173 mag hij volgende week zelf de banen in het Bois de Boulogne betreden. Zijn reisgenoot is Raymond Knaap. De trainer/coach van de KNLTB begeleidt De Jong.

De tennisbond is facilitator en ondersteunt spelers op technisch, fysiek en mentaal gebied met professionele staf en coaches vanuit het programma: Five Steps to the Top. ‘We trainen heel goed en ik heb al behoorlijk wat “graveluurtjes” gemaakt dit jaar. Met mijn vorm zit het wel goed’ vertelt De Jong in de social mediarubriek Even bellen met…

Het hele interview met De Jong kun je hieronder beluisteren.

Het kwalificatietoernooi van Roland Garros wordt van 16 tot en met 20 mei gehouden. Het hoofdschema start zondag 22 mei. Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor en Arantxa Rus zijn direct toegelaten tot het enkelspel van het Franse Grand Slamtoernooi.