HK211024 197

Contouren plaatsing voor play-offs zichtbaar in Kia Eredivisie Heren

De vier teams die zich plaatsen voor de play-offs worden na speelronde vijf steeds zekerder van plaatsing. Met nog twee speeldagen te gaan hebben Sportverlichting.com Suthwlada, Leimonias FDJ Advocaten, Nieuwerkerk en Life & Finance Spijkenisse de beste papieren. Gastheer Lewabo Huisman Groep lijkt buiten de boot te vallen.

Sportverlichting.com Suthwalda – Lewabo Huisman Groep 4-2
Op bezoek bij koploper Sportverlichting.com Suthwalda stond Lewabo Huisman Groep voor een zware taak. Winst was noodzakelijk om van de zesde plaats naar boven te klimmen.

Na de singles was de stand gelijk. Thiemo de Bakker en Vincent van den Honert pakten een punt voor de bezoekers uit Beneden Leeuwen. Miliaan Niesten en Jarno Jans deden dat voor Sportverlichting.com Suthwalda. Beide dubbels gingen de kant op van de thuisclub. Boy Westerhof en Jans zagen het koppel Eleveld/Van Baal na de openingsset opgeven. Niesten en Jasper Smit waren in twee sets te sterk voor De Bakker en Honert, waardoor Sportverlichting.com Suthwalda de 4-2 zege veilig stelde.

Lewabo Huisman Groep blijft door de nederlaag op de zesde plaats staan en zag een ticket voor de play-offs verder uit het zicht verdwijnen.

MET Hotel Badhoevedorp – Life & Finance Spijkenisse 1-5
Op bezoek in Badhoevedorp deed Life & Finance Spijkenisse goede zaken. Boy Vergeer, Glenn Smits en Thorsten Sollie wisten hun singles in straight sets te winnen. Steffan van Weldam verloor namens MET Hotel Badhoevedorp de openingsset met 6-0 van Matthew Pierot, maar knokte zich via 6-1 7-5 knap naar een overwinning.

Beide dubbels werden een prooi voor de bezoekers uit Spijkenisse, waardoor vijf belangrijke punten in de race om de play-offs konden worden bijgeschreven.

Leimonias FDJ Advocaten – Inquisit consulting Heerhugowaard 4-2
Spannende duels kenmerkte de confrontatie tussen Leimonias FDJ Advocaten en Inquisit consulting Heerhugowaard. In Den Haag pakte de thuisclub een 2-0 voorsprong doordat Lennert van der Linden Jake Mak versloeg en Yannick Ebbinghaus in drie sets won van Teun Rozenberg. Bart de Gier en Dax Donders brachten de stand weer in evenwicht. Donders had drie sets nodig om zich te ontdoen van Michiel de Krom en De Gier was in de derde set net iets beter dan Zachary Eisinga.

De overwinning werd uiteindelijk door Leimonias FDJ Advocaten in de dubbels over de streep getrokken. Eisinga en Ebbeinghaus wonnen van De Gier en Donders en De Krom en Van der Linden zetten Mak en Martijn Kerssens opzij.

Door de 4-2 winst nam Leimonias FDJ Advocaten de tweede plaats over van Nieuwerkerk.

Muller Bouw de Pettelaer – Nieuwerkerk 4-2
Peter Lucassen had een groot aandeel in de overwinning van Muller Bouw de Pettelaer op Nieuwerkerk. De coach van Botic van de Zandschulp won zijn enkelspel tegen Stephan Fransen en het dubbelspel samen met Gijs Akkermans tegen Jeroen Camfferman en Nick van der Meer.

Rik Muller was medeverantwoordelijk voor de andere twee winstpunten voor Muller Bouw de Pettelaer. In het enkelspel versloeg hij Nick van der Meer in drie sets. In het dubbelspel met Jesse Timmermans was hij in drie sets te sterk voor het duo Fransen/Den Heijer.

Namens Nieuwerkerk won Guy den Heijer van Timmermans en Camfferman van Akkermans.

Bekijk hier alle uitslagen van speeldag 5.

Stand na speelronde 5
Sportverlchting.com Suthwalda 24 punten
Leimonias FDJ Advocaten 19 punten
Nieuwerkerk 18 punten
Life & Finance Spijkenisse 18 punten
Muller Bouw de Pettelaer 14 punten
Lewabo Huisman Groep 12 punt
Inquisit consulting Heerhugowaard 10 punt
MET Hotel Badhoevedorp 5 punten

Speeldag 6 zondag 22 mei
Lewabo Huisman Groep – MET Hotel Badhoevedorp
Nieuwerkerk – Leimonias FDJ Advocaten
Life & Finance Spijkenisse – Sportverlichting.com Suthwalda
Inquisit consulting Heerhugowaard – Muller Bouw de Pettelaer