HK210912 653

Beleef het beste toptennis tijdens Kia Eredivisie Gemengd

Drie sterren staan in het logo van TC Zandvoort. Een verwijzing naar het aantal landskampioenschappen van de club aan de Noordzeekust. De gastheer van de play-offs in de Kia Eredivisie Gemengd werd in 2019 voor het laatst de beste van Nederland.

In 2020 gooide corona roet in het eten. Vorig jaar werd de hoogste gemengde competitieklasse in het najaar gehouden. Naaldwijk ging er in september op het eigen park met de winst vandoor.

Dit jaar staat de Kia Eredivisie Gemengd weer op het oude vertrouwde tijdslot. Van zaterdag 21 mei tot en met donderdag 2 juni strijden naast Lexence Zandvoort en Naaldwijk, Berkenrode, Baarn Lead Healthcare, Rapiditas, Leimonias FDJ Advocaten en Schoonderbeek Bouw ALTA voor een plek bij de hoogste vier teams na zeven speelrondes.

De nummers één tot en met vier plaatsen zich na de reguliere competitie voor de play-offs op 4 en 5 juni in Zandvoort.

Mix
De Kia Eredivisie Gemengd staat bekend om zijn mix tussen Nederlandse toppers, jonge talenten en buitenlandse spelers. Nieuwkomer Baarn Lead Healthcare heeft Botic van de Zandschulp, zijn coach Peter Lucassen en Alec Deckers onder anderen weten te strikken. Richel Hogenkamp en Bibiane Schoofs zorgen voor de ervaring bij de vrouwen, waar jonkies Isis van den Broek en Rose Marie Nijkamp op de lijst staan.

Kampioen Naaldwijk heeft met Jelle Sels, Matwé Middelkoop, Gijs Brouwer, Tereza Martincova, Ysaline Bonaventure en Anna Lena Friedsam veel ervaring in het team.

De vaste harde kern van Lexence Zandvoort bestaat opnieuw uit Tallon Griekspoor, Jesper de Jong, Lesley Pattinama-Kerkhove en Arianne Hartono.

Andere bekende Nederlandse namen die in actie kunnen komen zijn Arantxa Rus, Stephanie Visscher, Tim van Rijthoven (Leimonias FDJ Advocaten), Indy de Vroome, Igor Sijsling (Schoonderbeek Bouw ALTA), Sophie Schouten, Sem Verbeek (Rapiditas), Lexie Stevens en Suzan Lamens (ATV Berkenrode).

Bekijk hier de lijst met alle spelers per team.

Een wedstrijddag start om 12.00 uur en de toegang is gratis. Een mooie gelegenheid om toptennis van dichtbij mee te maken.

Bekijk hier de competitie-indeling en speeldagen.