Rus

Vooruitblik dag 1 Billie Jean King Cup door Jacco Eltingh

Vandaag neemt het Nederlands team het op tegen de dames van Spanje. Jacco Eltingh laat zijn licht schijnen op deze ontmoeting en blikt vooruit op de Billie Jean King Cup-ontmoeting.

Arantxa Rus – Nuria Parrizas-Diaz

Arantxa Rus en Nuria Parrizas-Diaz openen het duel tussen TeamNL en Spanje. De speelsters troffen elkaar één keer eerder. Vorig jaar bij het WTA-toernooi in Bogota won de Spaanse, maar al was de ondergrond destijds ook gravel, de overige omstandigheden waren totaal verschillend dan vandaag op de indoorbaan in Maaspoort ’s-Hertogenbosch.

Qua leeftijd ontlopen de speelsters elkaar niet veel, maar toch heeft Arantxa meer ervaring dan de dertigjarige speelster uit Granada. Zij brak immers pas vorig jaar door in de top100 en maakte afgelopen november haar debuut in het Spaanse Billie Jean King Cupteam.

Waar Arantxa 16 van haar 29 enkelspelpartijen voor Nederland wist te winnen, wacht Parrizas-Diaz nog op haar eerste zege. Deze ervaring en de steun van het thuispubliek is in het voordeel van onze kopvrouw, die ze hopelijk optimaal zal benutten. Vamos!

Lesley Pattinama-Kerkhove – Sara Sorribes Tormo

Hoewel Sara Sorribes Tormo bijna honderd plaatsen hoger op de wereldranglijst staat, denk ik toch dat Lesley Pattinama-Kerkhove een goede kans maakt. Ze wist immers de 25-jarige Spaanse al een keer te verslaan. De tussenstand is 1-1.

De harde vlakke klappen van Lesley tegenover het geduld van Sorribes Tormo is een interessante match up. Kan Lesley haar foutenlast laag houden zonder haar agressieve spel te verliezen dan maakt ze een goede kans tegen de nummer 49 van de wereld.

Voor Lesley is het ook fijn dat Elise Tamaëla op haar bankje zit. De twee werken al langer samen en kunnen lezen en schrijven met elkaar. Ik heb alle vertrouwen dat Lesley een goed optreden voor het Oranjepubliek zal geven!