MF Davis Cup 5 maart 2022 DSC03690

TeamNL speelt Davis Cup Finals in Glasgow tegen Amerika, Groot-Brittannië en Kazachstan

Het TeamNL Davis Cupteam speelt de groepsfase van de Davis Cup Finals van 13 t/m 18 september 2022 in Glasgow. De loting vandaag plaatste TeamNL in groep D met de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Kazachstan. De 2 beste teams van deze groep plaatsen zich voor de knock-out fase van de Davis Cup Finals van 21 t/m 27 november in Malaga.

“Het is fantastisch dat we op dit mondiale tennisniveau kunnen meestrijden. Het is een hele pittige groep, maar ik zie absoluut ook kansen om ons te kwalificeren voor de kwartfinale in Malaga. Met Botic en Tallon hebben we twee top-50 spelers in het enkelspel en met Wesley, Matwé en Jules drie top 50-dubbellaars, daarmee hebben we een compleet en sterk team. Dat is anders dan in 2019, toen we ook tegen UK en Kazachstan speelden in de Finals. Dat vergroot onze kans tegen deze landen in september. We spelen in Glasgow, het zou super zijn als veel Nederlandse fans daar naar toe komen en ons komen aanmoedigen. In Den Haag hebben we weer gezien hoe fijn die support is’, luidde de eerste reactie van captain Paul Haarhuis.

Onder leiding van Paul Haarhuis won Nederland in maart van Canada en plaatste zich daarmee voor de finaleronde van de Davis Cup in september 2022. De groepsfase wordt gespeeld in 4 speelsteden, Bologna, Glasgow, Hamburg en Valencia. De 2 beste teams van elke groep spelen in de kwartfinale in Malaga. De knock-out fase van de Davis Cup Finals vindt plaats van 21 t/m 27 november.

De overige groepen in de Finaleronde in september zijn:

Groep A (Bologna): Italië, Kroatië, Argentinië en Zweden

Groep B (Valencia): Spanje, Canada, Servië, Korea

Groep C (Hamburg): Duitsland, Frankrijk, België, Australië

Groep D (Glasgow): Groot-Brittannië, USA, Kazachstan, Nederland

Speelschema groepsfase

Het speelschema van de groepsfase is bekendgemaakt. Nederland speelt de poulewedstrijden op dinsdag 13 september tegen Kazachstan, op vrijdag 16 september tegen Groot-Brittanië en op zaterdag 17 september tegen USA.

Voor meer informatie over tickets voor de Davis Cup Finals in september, klik hier