Tim Van Terheijden (1) Suthwalda

Sportverlichting.com Suthwalda foutloos van start in Kia Eredivisie Heren

De eerste speeldag van de Kia Eredivisie Heren kende grote uitslagen. Regerend kampioen Sportverlichting.com Suthwalda en Leimonias FDJ Advocaten bleven op de openingsdag zelfs foutloos.

Sportverlchting.com Suthwalda – Muller Bouw de Pettelaer 6-0
In Zuidwolde kende Sportverlichting.com Suthwalda geen genade met Muller Bouw de Pettelaer. De bezoekers uit ’s-Hertogenbosch werden zelfs geen set gegund. Boy Westerhof, Miliaan Niesten, Jarno Jans en Tim van Terheijden waren in hun singles oppermachtig. In het dubbelspel waren Jesse Timmermans en Rik Muller dichtbij setwinst tegen Westerhof en Jans, maar de tiebreak van de tweede set ging toch naar de thuisclub. Van Terheijden en Niesten rekenden in het tweede dubbelspel genadeloos af met Niels Lootsma en Kas Roosch, waardoor de 100% score voor Sportverlichting.com een feit was.

MET Hotel Badhoevedorp – Leimonias FDJ Advocaten 0-6
Nieuwkomer MET Hotel Badhoevedorp zal de punten vanaf de tweede speeldag moeten zien gaan binnen sprokkelen. Bij de eerste thuiswedstrijd gingen alle punten naar het bezoekende Leimonias FDJ Advocaten. Voor de Haagse club won zowel Yannick Ebbinghaus als Michiel de Krom zijn enkelspel in drie sets. Miko Wasserman capituleerde pas in de derde set tiebreak tegen Ebbinghaus. De Krom was met 6-4 in het beslissende bedrijf te sterk voor Twan van Zijl. Max Houkes tegen Ole Bredschneijder en Lennert van der Linden tegen Steffan van Weldam eindigden in een straight sets zege voor de bezoekers. Ook in beide dubbelspelen bleef Leimonias FDJ Advocaten zonder setverlies en vertrok het met de volle buit uit Badhoevedorp.

Lewabo Huisman Groep – Nieuwerkerk 1-5
Een stevige thuisnederlaag voor Lewabo Huisman Groep tegen Nieuwerkerk. Toch had er meer in gezeten voor de club uit Beneden Leeuwen, want vijf van de zes partijen werden in een derde set beslist. Alle enkelspelen leverden een punt op voor Nieuwerkerk. Guy den Heijer versloeg Jesper de Jong met 7-5 in de laatste set. Alban Meuffels won van Thiemo de Bakker, die na lang blessureleed zijn rentree op de wedstrijdbaan maakte. Nick van der Meer won met 7-5 in de beslissende set van de Belg Stefan Wauters. Stephan Fransen gunde Aloys van Baal alleen vier games in de openingsset. De Jong en De Bakker pakten in het dubbelspel met 10-7 de matchtiebreak tegen Meuffels en De Heijer en redde daarmee de eer voor Lewabo Huisman Groep, want Van der Meer en Jeroen Camfferman waren met 10-3 in de beslissende set te sterk voor Van Baal en Vincent van der Honert.

Life & Finance Spijkenisse – Inquisit consulting Heerhugowaard 5-1
De umpires bij de duels tussen Life & Finance Spijkenisse en Inquisit consulting Heerhugowaard hadden hun mondvol met het noemen van de teamnamen. Het was uiteindelijk Life & Finance Spijkenisse die de veelal spannende potten naar zich toe wist te trekken. Matthew Pierot versloeg Jeroen van der Ven en Boy Vergeer zette Jake Mak opzij. Beide thuisspelers hadden daar drie sets voor nodig. Glenn Smits rekende middels 7-5 6-4 af met Bart de Gier. Dax Donders was in een tiebreak van de derde set te sterk voor Thorsten Sollie en zette daarmee een punt voor Inquisit consulting Heerhugowaard op het wedstrijdformulier. Beide dubbels werden een prooi voor het team uit Spijkenisse. De Zuid-Hollandse koppels Smits/Vergeer en Sollie/Weeda gunden de Noord-Hollanders geen set, waardoor de eindstand op 5-1 werd bepaald.

Voor alle uitslagen van speeldag 1 klik hier.

Stand na speelronde 1
Sportverlchting.com Suthwalda 6 punten
Leimonias FDJ Advocaten 6 punten
Nieuwerkerk 5 punten
Life & Finance Spijkenisse 5 punten
Lewabo Huisman Groep 1 punt
Inquisit consulting Heerhugowaard 1 punt
Muller Bouw de Pettelaer 0 punten
MET Hotel Badhoevedorp 0 punten

Speelronde 2 maandag 18 april
Muller Bouw de Pettelaer – Lewabo Huisman Groep
Nieuwerkerk – Sportverlichting.com Suthwalda
Leimonias FDJ Advocaten – Life & Finance Spijkenisse
Inquisit consulting Heerhugowaard – MET Hotel Badhoevedorp