Suthwalda - Jarno Jans HE

Sportverlichting.com Suthwalda bouwt voorsprong na derde speeldag uit

De derde speeldag van de Kia Eredivisie Heren leverde opnieuw een stevige dagzege voor koploper Sportverlichting.com Suthwalda op. Maar gemakkelijk ging het niet. Inquisit consulting Heerhugowaard bood geduchte tegenstand.

Sportverlichting.com Suthwalda – Inquisit consulting Heerhugowaard 5-1
De 5-1 einduitslag tussen Sportverlichting.com Suthwalda en Inquisit consulting Heerhugowaard mag dan wel stevig in het voordeel van de thuisclub zijn, toch waren de wedstrijden enorm spannend. Drie van de vier enkelspelpartijen werden in een derde set beslist. Boy Westerhof versloeg Dax Donders en Miliaan Niesten won van Bart de Gier in drie sets. Jarno Jans boekte een straight sets zege op Jeroen van de Ven. Voor de Noord-Hollandse bezoekers deed Jake Mak iets terug door in drie sets te winnen van Tim van Terheijden.

Beide dubbels werden een prooi voor regerend landskampioen en thuisspeler Sportverlichting.com Suthwalda.

Lewabo Huisman Groep – Leimonias FDJ Advocaten 3-3
De strijd tussen Lewabo Huisman Groep en Leimonias FDJ Advocaten ging gelijk op. Zachary Eisinga won namens Leimonias FDJ Advocaten zijn enkelspel overtuigend van Stefan Wauters. Aloys van Baal had drie sets nodig om Yannick Ebbinghaus aan de kant te zetten, waardoor na de eerste enkelspelronde de confrontatie in evenwicht was. Dat veranderde niet na de singles van Thiemo de Bakker en Max Houkes (gewonnen door Houkes) en Justin Eleveld en Michiel de Krom (gewonnen door Eleveld).

De dubbels werden ook gedeeld. Namens Lewabo Huisman Groep zorgden Eleveld en Van Baal voor het derde punt. Dat deden De Bakker en Wauters ook waardoor de einduitslag op 3-3 werd bepaald.

MET Hotel Badhoevedorp – Nieuwerkerk 0-6
Op bezoek in Badhoevedorp kende Nieuwerkerk een eenvoudige middag. De singels werden door Nick van der Meer, Guy den Heijer, Stephan Fransen en Jeroen Camfferman zonder setverlies gewonnen. In het dubbelspel was de thuisclub ook niet opgewassen tegen het ervaren Nieuwerkerk. De bezoekers pakten de volle buit, mede door een fout in de opstelling van MET Hotel Badhoevedorp.

Life & Finance Spijkenisse – Muller Bouw de Pettelaer 4-2
De eindoverwinning in het duel tussen Life & Finance Spijkenisse en Muller Bouw de Pettelaer werd door twee walkovers in het voordeel van de thuisclub beslist.  Glenn Smits won zijn enkelspel in drie sets van Jesse Timmermans en Boy Vergeer hoefde op de vierde single namens de thuisclub niet in actie te komen. Niels Lootsma en Rik Muller wonnen namens Muller Bouw de Pettelaer hun enkelspel van respectievelijk Thorsten Sollie en Matthew Pierot.

Doordat het tweede dubbelspel ook niet werd gespeeld door de bezoekers uit ’s-Hertogenbosch wist de thuisclub dat een zege in het overgebleven dubbelspel winst in de ontmoeting zou opleveren. Zo geschiedde. Smits en Vergeer waren met 10-5 in de beslissende matchtiebreak net iets sterker dan Muller en Timmermans.

Voor alle uitslagen klik hier.

Stand na speelronde 3
Sportverlchting.com Suthwalda 16 punten
Leimonias FDJ Advocaten 13 punten
Nieuwerkerk 12 punten
Life & Finance Spijkenisse 11 punten
Inquisit consulting Heerhugowaard 6 punt
Muller Bouw de Pettelaer 6 punten
Lewabo Huisman Groep 6 punt
MET Hotel Badhoevedorp 0 punten

Speelronde 4 zondag 1 mei
Muller Bouw de Pettelaer – MET Hotel Badhoevedorp
Nieuwerkerk – Life & Finance Spijkenisse
Leimonias FDJ Advocaten – Sportverlichting.com Suthwalda
Inquisit consulting Heerhugowaard – Lewabo Huisman Groep