DSC05984 2

Rus en Pattinama-Kerkhove op openingsdag in actie tegen Spanje

Het duel tussen het TeamNL Billie Jean King Cupteam en Spanje wordt vrijdag geopend met een enkelspelpartij tussen Arantxa Rus en Nuria Parrizas Diaz. Gevolgd door het treffen Lesley Pattinama-Kerkhove en Sara Sorribes Tormo. Inzet van deze ontmoeting in de Qualifiers ronde is een plek in de Billie Jean King Cup Finals.

In de Maaspoort ’s-Hertogenbosch kiest debuterende captain Elise Tamaëla in het enkelspel voor de vertrouwde krachten Rus en Pattinama-Kerkhove. Nieuw is wel dat de 31-jarige Rus de kopvrouw van TeamNL is. ‘We hebben tot nu toe een goede trainingsweek gehad. Ik heb al een toernooi op gravel achter de rug dus ik ben al wat langer gewend aan deze ondergrond, verklaarde Rus op de persconferentie na de loting.

Arianne Hartono en Demi Schuurs staan op het formulier voor het dubbelspel op zaterdag, dat na de singles tussen Rus en Sorribes Tormo en Pattinama-Kerkhove en Parrizas Diaz staat gepland.

‘Arantxa (Rus, red.) is voor mij de absolute nummer één van dit team. De keuze voor het tweede enkelspel was niet gemakkelijk. Lesley (Pattinama-Kerkhove, red) en Arianne (Hartono, red.) stonden beiden heel goed te trainen en ze dreven elkaar naar een hoger niveau. Dat is wat je als captain wilt zien uiteraard. Uiteindelijk heeft de ervaring de doorslag gegeven’, lichtte Tamaëla haar keuze voor Pattinama-Kerkhove toe.

De wedstrijden beginnen vrijdag om 14.00 uur. Zaterdag start de wedstrijddag om 13.00 uur. Alle wedstrijden zijn te volgen via Ziggo Sport en toptennis.tennis.nl