Lesley Pattinama Kerkhove

Maak kennis met Lesley Pattinama-Kerkhove

TeamNL neemt het vrijdag 15 en zaterdag 16 april in Maaspoort Den Bosch op tegen Spanje. Inzet van het duel is plaatsing voor de Billie Jean King Cup Finals. Captain Elise Tamaëla selecteerde Arantxa Rus, Lesley Pattinama-Kerkhove, Arianne Hartono en Demi Schuurs voor deze interland. Er wordt indoor gespeeld op gravel.

Middels vier portretjes stellen we de speelsters voor. Ditmaal Lesley Pattinama-Kerkhove.

  • Geboortedatum: 4 november 1991
  • Geboorteplaats: Goes
  • Rechtshandig
  • Dubbelhandige backand
  • Hoogste WTA-ranking: 136 (7 maart 2022)
  • WTA-ranglijst: 133 (dubbelspel)
  • KNLTB-ranglijst: 2

Lesley Pattinama-Kerkhove loopt al een aantal jaar mee op de WTA Tour. De Zeeuwse maakte 14 jaar geleden haar profdebuut. Nu op dertigjarige leeftijd heeft ze haar hoogste ranking behaald. Op 7 maart 2022 bezette ze plek 136 op de wereldranglijst.

Pattinama-Kerkhove werd tweemaal nationaal kampioen. Zowel in 2011 als in 2018 staat de naam Kerkhove op de beker. Op 20 juli 2019 gaf ze haar ja-woord aan voetballer Edinho Pattinama en sindsdien draagt ze een dubbele achternaam.

Vorig jaar wist de Nederlandse nummer twee op het gras van Wimbledon knap te winnen van Svetlana Kuznetsova. In de tweede ronde was voormalig Wimbledonwinnares Garbine Muguruza te sterk. De tweevoudig Grand Slamkampioene staat half april in Den Bosch waarschijnlijk opnieuw tegenover Pattinama-Kerkhove, die in 2014 haar debuut maakte voor TeamNL.

In totaal speelde Pattinama-Kerkhove acht wedstrijden voor Nederland. Vier wist ze er winnend af te sluiten. Eén single en drie dubbels.

Op de WTA Tour is Pattinama-Kerkhove ook iets succesvoller in het dubbelspel. In 2017 boekte ze haar enige toernooizege op het hoogste niveau door in Luxemburg de dubbeltitel op haar naam te schrijven.