Spijkenisse

Leimonias FDJ Advocaten blijft in ongeslagen spoor van Sportverlichting.com Suthwalda

Op de tweede speeldag van de Kia Eredivisie Heren stonden twee krakers op het programma. Koploper Sportverlichting.com Suthwalda tegen nummer drie Nieuwerkerk en mede-koploper Leimonias FDJ Advocaten kreeg nummer twee Life & Finance Spijkenisse op bezoek.

Leimonias FDJ Advocaten – Life & Finance Spijkenisse 4-2
De vier enkelspelen werden in Den Haag netjes verdeeld. Namens thuisploeg Leimonias FDJ Advocaten zorgden Max Houkes en Yannick Ebbinghaus voor de punten. Ebbinghaus versloeg Matthew Pierot in twee sets. Houkes volgde het goede voorbeeld door Thorsten Sollie in straight sets aan de kant te zetten. Boy Vergeer en Glenn Smits pakten namens Life & Finance Spijkenisse beiden een winstpartij in drie sets tegen respectievelijk Lennert van der Linden en Michiel de Krom.

De dubbels maakten vervolgens het verschil. Het duo De Krom/Houkes was te sterk voor Smits/Vergeer en Van der Linden/Ebbinghaus rekende af met Sollie/Weeda waardoor de eindstand een overwinning voor Leimonias FDJ Advocaten opleverde. De Haagse club bleef zodoende in beide speelrondes ongeslagen en bezet de tweede plaats in de race om de play-offs.

Nieuwerkerk – Sportverlichting.com Suthwalda 1-5
Na de maximale score op de openingsdag leed regerend kampioen Sportverlichting.com Suthwalda op bezoek in Nieuwerkerk het eerste puntverlies. Stephan Fransen versloeg Tim van Terheijden in een derde set tiebreak. De andere drie enkelspelen leverden een twee sets zege op voor het bezoekende team. Jarno Jans won van Nick van der Meer, Miliaan Niesten kende geen problemen tegen Alban Meuffels net als Boy Westerhof tegen Guy den Heijer.

In het dubbelspel revancheerde Van Terheijden zich. Samen met Niesten versloeg hij Fransen en Jeroen Camfferman met 11-9 in de matchtiebreak. Omdat ook Westerhof en Jans hun dubbelspel wonnen vertrok Sportverlichting.com Suthwalda met vijf punten richting het noorden en behoudt het de koppositie.

Inquisit consulting Heerhugowaard – MET Hotel Badhoevedorp 4-2
De Noord-Hollandse clash tussen Inquisit consulting Heerhugowaard en MET Hotel Badhoevedorp is gewonnen door de club uit Heerhugowaard. Gastheren Teun Rozenberg en Martijn Kerssens wonnen hun singles overtuigend. Rozenberg gunde Willem van der Grinten slechts één game, terwijl Kerssens met 6-1 6-4 afrekende met Igor Danser. Miko Wasserman wist zich in drie sets langs de ervaren Bart de Gier te slaan. Twan van Zijl boekte een knappe overwinning op eerste heer Dax Donders, waardoor de stand na de enkelspelen gelijk was.

Het verschil werd uiteindelijk in het dubbelspel gemaakt. Inquisit consulting Heerhugowaard pakte twee keer de winst en stelde daarmee de 4-2 eindzege veilig.

Muller Bouw De Pettelaer - Lewabo Huisman Groep 4-2
De eerste punten voor Muller Bouw de Pettelaer zijn binnen. De club uit ’s-Hertogenbosch won met 4-2 van Lewabo Huisman Groep. Peter Lucassen, Bart Stevens en Niels Lootsma zorgden met een overwinning in het enkelspel voor een 3-1 tussenstand. Aloys van Baal pakte een punt voor de bezoekers uit Beneden-Leeuwen door te winnen van Jesse Timmermans.

Stevens bleef ook in het dubbelspel met Timmermans ongeslagen en dat maakte uiteindelijk het verschil. Het duo won van Jesper de Jong en Van Baal in twee tiebreaks. Thiemo de Bakker en Stefan Wauters waren namens Lewabo Huisman Groep te sterk voor Rik Muller en Niels Lootsma, waardoor de 3-1 tussenstand naar een 4-2 eindstand werd getild.

Voor alle uitslagen van speeldag 2 klik hier.

Stand na speelronde 2
Sportverlchting.com Suthwalda 11 punten
Leimonias FDJ Advocaten 10 punten
Life & Finance Spijkenisse 7 punten
Nieuwerkerk 6 punten
Inquisit consulting Heerhugowaard 5 punt
Muller Bouw de Pettelaer 4 punten
Lewabo Huisman Groep 3 punt
MET Hotel Badhoevedorp 2 punten

Speelronde 3 zondag 24 april
Sportverlichting.com Suthwalda – Inquisit conculting Heerhugowaard
Lewabo Huisman Groep – Leimonias FDJ Advocaten
MET Hotel Badhoevedorp – Nieuwerkerk
Life & Finance Spijkenisse – Muller Bouw de Pettelaer