HK220207 021

Koolhof en Skupski grijpen naast titel in Miami

Wesley Koolhof en Neal Skupski hebben net naast de eindzege van het Masters 1000-toernooi in Miami gegrepen. Het als zesde geplaatste duo werd in de finale verslagen door John Isner en Hubert Hurkacz. De Amerikaan en de Pool hadden aan één servicebreak voldoende om met 7-6(5) 6-4 de titel binnen te halen.

De partij op het centre court van het immense Hardrock Stadium ging tot de laatste game gelijk op. Bij 5-4 in de tweede set serveerde Koolhof om in de wedstrijd te blijven. Een 15-30 achterstand werd nog omgedraaid naar een 40-30 voorsprong, maar een goede return van Hurkacz zorgde voor 40-40 gelijk. In het dubbelspel wordt op deze stand een beslissende punt voor de game gespeeld en dus hadden Isner en Hurkacz een wedstrijdpunt.

Opnieuw was het Hurkacz die het punt opeiste en zorgde voor de tweede Masters 1000-titel op rij voor zijn maatje Isner. De lange Amerikaan had aan de zijde van zijn landgenoot Jack Sock voorafgaand aan het toernooi in Miami ook al gewonnen in Indian Wells en legde zodoende beslag op de zogenoemde Sunshine Double.

Koolhof en Skupski wachten na vier finales nog op hun eerste Masters 1000-titel. In 2019 stond Koolhof samen met Stefanos Tsitsipas ook in de finale van Miami.

Het duo kent vooralsnog wel een succesvol seizoen met drie toernooizeges.