Eredivisie Heren

Kia Eredivisie Heren brengt toptennis naar lokale verenigingen

De Voorjaarscompetitie staat na twee jaar afwezigheid op punt van beginnen. Menig tennisser staat te trappelen om weer de baan op te gaan. Zo ook mannen die uitkomen in de Kia Eredivisie Heren. Hun eerste speeldag is zondag 10 april.

Vorig jaar werd de Kia Eredivisie Heren in het najaar gehouden. Sportverlichting.com Suthwalda veroverde in oktober de eerste landstitel uit de geschiedenis van de club uit Zuidwolde. Het team onder leiding van Floris Kilian en Erik Dallinga is zo goed als in tact gebleven. Boy Westerhof, Miliaan Niesten, Niels Visker, Tim van Terheijden en de broers Jarno en Sander Jans zullen met hand en tand de titel proberen te verdedigen.

Acht teams strijden gedurende zeven zondagen in eerste instantie om een plaats in de play-offs. De vier teams die na de reguliere speelrondes het hoogst zijn geëindigd, plaatsen zich voor het finaleweekend op het park van Lewabo.  

Lewabo Huisman Groep, met onder anderen Jesper de Jong, Thiemo de Bakker, Igor Sijsling en Justin Eleveld in de gelederen, zal er alles aan doen om het finaleweekend van 11-12 juni op de eigen banen in Beneden Leeuwen te halen.

Nieuwkomer MET Hotel Badhoevedorp, Muller Bouw de Pettelaer, Inquisit consulting Heerhugowaard, Leimonias FDJ Advocaten, Nieuwerkerk en Life & Finance Spijkenisse zijn de andere teams die uitkomen in de hoogste klasse van het mannentennis.

De wedstrijden beginnen elke zondag (met uitzondering van 17 april, want dan wordt er op Tweede Paasdag gespeeld) om 12.00 uur en zijn gratis te bezoeken.

Er worden vier singels en twee dubbels per speeldag afgewerkt.

Bekijk hier het complete speelschema.