Elise coaching

Captain Tamaëla: ‘Er waren zeker kansen’

Na de eerste dag van het Billie Jean King Cupduel tegen Spanje staat TeamNL met 2-0 achter. Zowel Arantxa Rus (6-2 7-6(4)) als Lesley Pattinama-Kerkhove (6-4 6-3) leed in Maaspoort 's-Hertogenbosch een nederlaag in twee sets.

Toch zat er volgens captain Elise Tamaëla meer in op Goede Vrijdag. ‘Arantxa (Rus, red.) had de tweede set tegen Nuria Parrizas-Diaz moeten pakken. Als het dan 1-1 in sets wordt kan het nog alle kanten op.’

Rus speelde als kopvrouw van Oranje tegen de nummer twee van Spanje. Het spelplan was om hardhitter Parrizas-Diaz niet in haar ritme te laten komen. ‘De start was niet goed, maar in de tweede set voerde Arantxa (Rus, red.) die tactiek tot 5-1 goed uit, waarna ze te afwachtend werd. Dat was jammer.’

Over het optreden van Pattinama-Kerkhove tegen de taaie Sara Sorribes Tormo was de debuterende captain tevreden. ‘Ze speelde aanvallend en probeerde naar het net te gaan wanneer het kon. Het was jammer dat ze aan het begin niet bij kon blijven. Er waren zeker kansen in deze partij.’

Door de 2-0 achterstand moet Nederland op de tweede speeldag alle drie de wedstrijden zien te winnen. ‘Vanavond in het hotel spreken we de dag van vandaag en het plan voor morgen door. Alles is mogelijk in de Billie Jean King Cup, maar het is natuurlijk geen ideale situatie waar we in zitten.’

Tamaëla ziet geen reden om wisselingen aan te brengen in de opstelling. Dat betekent dat de nummers één van elk land en nummers twee het tegen elkaar opnemen.

Als TeamNL op zaterdag voor een stunt weet te zorgen dan mag er gesproken worden over het ‘Mirakel van de Maaspoort’. ‘Daar gaan we voor!’, sloot Tamaëla de persconferentie af.

Het programma voor de zaterdag is als volgt:

13.00 uur
Arantxa Rus – Sara Sorribes Tormo
Gevolgd door
Lesley Pattinama-Kerkhove – Nuria Parrizas-Diaz
Gevolgd door
Demi Schuurs/Arianne Hartono – Rebeka Masarova/Aliona Bolsova

De captains mogen op zaterdag nog veranderingen aanbrengen in de opstelling.

Alle wedstrijden zijn te volgen via Ziggo Sport en toptennis.tennis.nl