8214 KNLTB BJK 1920x1080 zonder datum

Elise Tamaëla maakt selectie TeamNL Billie Jean King Cupteam bekend voor kwalificatieduel tegen Spanje

Elise Tamaëla, captain van het TeamNL Billie Jean King Cupteam heeft vandaag de definitieve selectie bekend gemaakt voor de Billie Jean King Cup by BNP Paribas Qualifiers tegen Spanje. Ze kiest voor Arantxa Rus (WTA-69), Lesley Pattinama-Kerkhove (WTA-136), Arianne Hartono (WTA-162) en Demi Schuurs (WTA-16). Nederland speelt op 15 en 16 april in Maaspoort Den Bosch tegen Spanje voor een plek in de Billie Jean King Cup Finals.  

Captain Elise Tamaëla: “We hebben een goed team, onze sterkste speelsters gaan spelen en daar ben ik ontzettend blij mee. Het wordt een enorme uitdaging om ons te plaatsen voor de Billie Jean King Cup Finals. Spanje heeft met twee speelsters in de top 10, Paula Badosa en Garbiñe Muguruza een erg sterk team. En mochten deze speelsters niet meekomen, dan hebben zij alsnog een sterk team. Maar wij hebben het voordeel dat we voor eigen publiek mogen spelen. De Oranjefans zorgen altijd voor een unieke sfeer en met het publiek achter ons kunnen we onze tegenstanders net wat meer bieden. We hopen in elk geval door een goede teamsfeer én de steun van het publiek dit duel tot een goed einde te brengen".

Voor oud toptennisster Elise Tamaëla is dit haar eerste Billie Jean King Cup ontmoeting als captain van het Nederlands team. Zij heeft het stokje overgenomen van Paul Haarhuis, die 7 jaar captain van het TeamNL Billie Jean King Cup team was.

Billie Jean King Cup by BNP Paribas Qualifiers

Nederland plaatste zich voor deze kwalificatieronde door de winst op China tijdens de play-offs in april vorig jaar. Het komende duel tussen Nederland en Spanje wordt gespeeld in Maaspoort Den Bosch en er wordt gespeeld op gravel. De winnaar plaatst zich direct voor de Billie Jean King Cup Finals, de verliezer speelt een duel in de play-offs voor een plek in de Qualifiers 2023.

In deze kwalificatieronde worden de wedstrijden in twee dagen gespeeld. Op vrijdag worden er 2 enkelspelen gespeeld. Ook de zaterdag start met 2 enkelspelen, gevolgd door een dubbelspel (2 gewonnen sets). 

De overige kwalificatiewedstrijden zijn:

  • Australië - Slowakije
  • Italië - Frankrijk
  • USA - Oekraïne
  • Tsjechië - Groot-Brittannië
  • Wit-Rusland* - België
  • Kazachstan - Duitsland 
  • Canada - Letland
  • Polen - Roemenië

*Wit-Rusland is tot nader order geschorst voor alle internationale teamcompetities. België wint van Wit-Rusland door een walkover.   

Kijk voor meer info over de Billie Jean King Cup op www.billiejeankingcup.com.

Ticketverkoop

De verkoop van tickets voor de Billie Jean King Cup start vanmiddag om 17.00 uur. Meer informatie over de Billie Jean King Cup, het programma en tickets is te vinden op: toptennis.tennis.nl.