HK220208 1956

Van de Zandschulp probleemloos naar eerste zege in Ahoy

De laatste wedstrijd van de dinsdag was voor Botic van de Zandschulp en Bernabe Zapata Miralles. De Nederlandse nummer één en zijn Spaanse tegenstander moesten lang wachten en begonnen pas na 22.30 uur aan hun partij in de eerste ronde van het ABN AMRO World Tennis Tournament.

Het wachten werd voor Van de Zandschulp beloond. Hij bereikte via 6-1 6-2 voor het eerst in zijn loopbaan de tweede ronde in Ahoy.

Het was Van de Zandschulp die scherp uit de startblokken schoot door meteen de servicegame van Zapata Miralles naar zich toe te trekken. De speler uit Veenendaal bevestigde de break door zijn eerste opslagbeurt, zij het met moeite, wel te winnen.

Van de Zandschulp werd door de qualifier uit Valencia in de eerste set niet in de problemen gebracht. De mondiale nummer 51 speelde een tempo hoger dan zijn 78 plaatsen lager op de ranglijst bivakkerende tegenstander en liep in rap tempo uit naar 6-1.

Het wedstrijdbeeld veranderde in het tweede bedrijf niet. Van de Zandschulp was heer en meester in de rally en wisselde harde groundstrokes succesvol af met gevoelige dropshots. Net voor middernacht klaarde Van de Zandschulp de klus door de tweede set met 6-2 binnen te slepen.

Voor een plek bij de laatste acht neemt Van de Zandschulp het opnieuw op tegen een qualifier. De Tsjech Jiri Lehecka verraste eerder op de dag de als vijfde geplaatste Denis Shapovalov.