HK220208 2157

Van de Zandschulp over tweede ronde ABN AMRO WTT: 'Tijd voor revanche'

Botic van de Zandschulp bereikte op de late dinsdagavond voor het eerst in zijn loopbaan de tweede ronde van het ABN AMRO World Tennis Tournament. Hij versloeg Bernabe Zapata Miralles zonder veel problemen. De lange dag met vooral veel wachten was misschien nog wel zwaarder dan zijn optreden op het centre court in een verder verlaten Ahoy.

‘De dag duurde op een gegeven moment wel een beetje lang. Daarom ben ik op een gegeven moment maar teruggegaan naar het hotel. Toen ik weer in Ahoy was heb ik wel een paar keer mijn warming-up moeten doen. Maar al met al ben ik goed aan de wedstrijd begonnen. Ik stond er gelijk.’

De tweede speeldag van het ATP 500-toernooi begon met een lange driesetter van Tallon Griekspoor. Hij maakte tegen Aslan Karatsev een geweldige comeback en bevestigde daarmee zijn status van reuzendoder in Ahoy.

Ook de eerste avondpartij tussen Stefanos Tsitsipas en Alejandro Davidovich Fokina werd in drie sets beslist en duurde ruim 2,5 uur. Het publiek dat eigenlijk om 22.00 uur het complex zou moeten verlaten mocht tot ieders opluchting langer blijven zitten en zag zodoende de als eerste geplaatste Griek winnen.

Van de Zandschulp en Zapata Miralles betraden het centre court op het moment dat de toeschouwers al in de auto, bus of tram zaten. ‘Het ABN AMRO World Tennis Tournament is een evenement waar normaal gesproken familie en vrienden bij kunnen zijn omdat het in Nederland is. Hopelijk kunnen ze er bij mijn volgende partij wel bij zijn. Nu mocht ik maar twee personen meenemen’, sprak Van de Zandschulp na zijn 6-1 6-2 zege vlak voor middernacht.

Zijn volgende wedstrijd staat voor donderdag gepland (tijd nog niet bekend). Waar iedereen inclusief Van de Zandschulp waarschijnlijk op gerekend had was een confrontatie met Denis Shapovalov. De nummer vijf van de plaatsingslijst liet zich echter door Jiri Lehecka in straight sets verrassen.

De twintigjarige Tsjechische qualifier is geen onbekende voor Van de Zandschulp. ‘Het is een goede speler. Vorig jaar verloor ik nog van hem in een challenger op gravel. Tijd voor revanche dus!’