HK220209 4288

Griekspoor redt het niet tegen voormalig finalist

Na Botic van de Zandschulp heeft ook Tallon Griekspoor het ABN AMRO World Tennis Tournament moeten verlaten. In de tweede ronde was hij niet opgewassen tegen Marton Fucsovics. De finalist van vorig jaar klaarde de klus in een leeg Ahoy klinisch met 6-4 7-6(4).

In de eerste game keek Griekspoor direct tegen drie breakpunten aan. Deze wist hij te pareren, maar bij 2-2 ging het mis. Fucsovics plaatste de break en kwam in zijn eigen opslagbeurten niet in de problemen. Op love serveerde hij de set uit: 6-4.

Met nieuw elan begon Griekspoor aan het tweede bedrijf. Hij speelde met meer druk en dat creëerde kansen, maar die werden door zijn Hongaarse tegenstander vakkundig weg geserveerd. De strijd ging tot het einde gelijk op. Griekspoor overleefde bij 4-4 een 15-40 achterstand. Een tiebreak moest uiteindelijk de winnaar van de tweede set aanwijzen.

Ook in de tiebreak ging het lang gelijk op. Het was Griekspoor die het meeste lef in de slagenwisselingen toonde, maar stuitte telkens op de degelijkheid van zijn tegenstander. Fucsovics snoepte op 4-4 een servicepuntje af en liep vervolgens uit naar de winst in de tiebreak met 7-4 en de partij met 6-4 7-6(4).

Door de zege van de Hongaar wordt de kwartfinale een herhaling van de eindstrijd van vorig jaar: Fucsovics – Andrey Rublev.