HK220208 0431

Griekspoor na comebackzege in Ahoy: 'Dit is mijn mooiste'

Ahoy Rotterdam staat bekend om zijn shows. Het winnende optredend van Tallon Griekspoor op het centre court van het ABN AMRO World Tennis Tournament tegen Aslan Karatsev was een 2,5 uur durende live show met meerdere plottwisten. ‘Tot 2-6 2-5 had ik niets te vertellen en was ik in mijn hoofd mijn tas al aan het inpakken. Maar ik besloot te blijven staan en mijzelf de kans te geven de wedstrijd om te draaien. Dat lukt natuurlijk niet altijd, maar vandaag gelukkig wel en werd het een heel mooie overwinning’, sprak de winnaar na afloop.

Griekspoor toonde tegen Karatsev zijn vechtlust en wist de partij in verloren positie en twee wedstrijdpunten voor de nummer 14 van de wereld nog om te draaien. Hij voegde met 2-6 7-6(2) 7-6(0) een epische overwinning toe aan zijn palmares bij het ATP 500-toernooi.

In 2018 toonde Griekspoor zich aan het grote publiek door Stan Wawrinka te verslaan. Een jaar later was het Karen Khachanov die hij naar huis stuurde. ‘Dit is het eerste jaar dat ik hier kom met het gevoel dat er iets te halen valt en dat ik hier thuis hoor. De overwinningen op Wawrinka en Khachanov waren misschien meer een stunt te noemen. Maar de zege op Karatsev is denk ik de mooiste van de drie.’

Het begeleidingsteam van de 25-jarige Griekspoor bestaat uit Dennis Schenk, Raemon Sluiter en Bas van Bentum. Het drietal werkt op de achtergrond en zit niet zoals het protocol voorschrijft in één van de twee uitgelichte vakken op de tribune, maar op de normale zitjes in het donker achter de baan. Griekspoor onthulde dat dit een bewuste keuze is. ‘Op deze manier zijn ze dichter bij me. Als ze in het vak met de spotlights zitten hebben ze het gevoel dat ik elk moment op een knop kan drukken om hen in een bak water te laten vallen, haha!’

Voor een plek in de kwartfinale wordt donderdag Marton Fucsovic of Filip Krajinovic zijn tegenstander. ‘Het wordt sowieso een pittige wedstrijd. Twee allround spelers waar ik hopelijk meer tegen kan dicteren dan vandaag het geval was tegen Karatsev.’

De Hongaar Fucsovic speelde vorig jaar de finale tegen Andrey Rublev. Krajinovic en Griekspoor ontmoetten elkaar twee jaar geleden in de openingsronde. De Serviër won toen met 6-4 6-1. ‘Ik kom hem graag donderdag nog een keer tegen’, besloot Griekspoor de persconferentie.