HK220209 2421 (1)

Balende Van de Zandschulp: ‘Voelt als een gemiste kans’

‘Het voelt als een gemiste kans’, sprak Botic van de Zandschulp na afloop van zijn partij in de tweede ronde van het ABN AMRO World Tennis Tournament. De Veenendaler verloor met 6-1 4-6 4-6 van de lager geklasseerde Jiri Lehecka. De nummer 137 van de wereldranglijst plaatste zich zodoende voor de kwartfinale van het ATP 500-toernooi waarin Lorenzo Musetti wacht.

‘In het begin deed ik niet meer dan de bal in het spel houden en profiteerde ik van de fouten van mijn tegenstander. Nadat ik de breakpunten bij 2-1 in de tweede set niet wist te benutten, draaide de wedstrijd om. Hij begon beter te spelen en ik maakte de fouten.’

Het spelbeeld in de derde set bleef hetzelfde. Van de Zandschulp was zoekende naar zijn vorm die hij in de eerste ronde - overtuigende winst op Bernabe Zapata Miralles – en tijdens de oefensetjes op de trainingsbanen tentoonspreidde. ‘Na een 40-00 voorsprong verloor ik alsnog mijn eerste servicegame en vanaf dat moment liep ik achter de feiten aan.’

Een opleving aan het einde van de wedstrijd bracht niet het gewenste momentum. Van de Zandschulp kwam terug van 2-4 naar 4-4, maar trok met 6-4 toch aan het kortste eind. ‘Ik vond de omstandigheden moeilijk vandaag. De baan voelde anders aan dan in mijn vorige partij. Het lukte me niet om de bal te controleren. Mijn timing was niet optimaal.’

De les die Van de Zandschulp naar eigen zeggen heeft geleerd is dat hij beter moet anticiperen wanneer de tegenstander gedurende de wedstrijd beter gaat spelen. ‘De partij is niet gespeeld na anderhalve set. De tegenstander kan op zo’n moment anders gaan spelen en daar moet ik mij nog beter op aanpassen. Ik was ook te negatief in de laatste set.’

Terwijl Lehecka zich kan gaan opmaken voor zijn eerste kwartfinale in Ahoy staat voor Van de Zandschulp een vliegreis richting Qatar op het programma. Het ATP 250-toernooi van Doha start maandag.