Rojer Vs Haase

Nederlands treffen in dubbelspel Australian Open

Maar liefst acht Nederlanders doen mee aan het dubbelspel van de Australian Open. Drie daarvan delen in de eerste ronde een baan op het Melbourne Park.

Robin Haase en Botic van de Zandschulp nemen het namelijk op tegen Jean-Julien Rojer, die met Marcelo Arevalo als 14de is geplaatst. Haase kende in 2013 een geweldig dubbeltoernooi toen hij aan de zijde van Igor Sijsling doordrong tot de eindstrijd van het Australische Grand Slamevenement. Het beste resultaat van dubbelspecialist Rojer is een halve finale in 2011 en 2015.

De Australische tenniszomer kent voor Wesley Koolhof tot nu toe alleen nog maar zonneschijn. Met zijn nieuwe partner Neal Skupski beleefde hij een foutloze start van het nieuwe jaar door de toernooien van Melbourne en Adelaide te winnen. Om hun ongeslagen reeks voort te zetten dienen Koolhof en Skupski in de eerste ronde af te rekenen met Romain Arneodo en Benoit Paire.

Matwé Middelkoop speelt dit jaar met Philipp Oswald. Samen met de Oostenrijker treft hij het als 13de ingeschaalde koppel Klaasen/Mclachlan.

Tallon Griekspoor, die door een zege op Fabio Fognini inmiddels in de tweede ronde van het enkelspel staat, neemt het in het dubbelspel met Andrea Vavassori op tegen Dominic Inglot en Ken (de broer van Neal) Skupski.

Vrouwen
In het schema van het vrouwendubbelspel mist de naam van Demi Schuurs. De hoogstgeplaatste Nederlandse dubbelspecialist is herstellende van een operatie en maakt in februari haar rentree.

Lesley Pattinama-Kerkhove en Arantxa Rus houden de Nederlandse eer hoog. Pattinama-Kerkhove doet dat aan de zijde van Arina Rodionova. Het duo heeft met Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova het niet getroffen met de loting. De Tsjechische combinatie is als eerste geplaatst en de topfavoriet voor de titel.

De in Spanje wonend en trainende Rus vormt een team met de Spaanse Nuria Parriza Diaz. Zij nemen het in de openingsronde op tegen het Australische wildcardkoppel Birrell/Kempenaers-pocz.

Meer informatie, planning en uitslagen van de Australian Open vind je hier.

Alle wedstrijden zijn te volgen via de Eurosport Player.